فصل جدیدی از توسعه فضاهای فرهنگی در ری ورق خورد
با گشت و گذاری کوتاه در ری، تکه بیستم شهر تهران متوجه میشویم که این منطقه نسبت به سالهای گذشته با تغییرات چشمگیری همراه بوده است.
به گزارش راگا نیوز به نقل از فارس، با گشت و گذاری کوتاه در ری، تکه بیستم شهر تهران متوجه میشویم که این منطقه نسبت به سالهای گذشته با تغییرات چشمگیری همراه بوده است و جالب است بدانید که این موضوع حتی از نگاه زائران، مسافران و گردشگران هم دور نمانده است.
منطقهای که تا 6 ـ 7 سال گذشته در فهرست مناطق محروم شهر تهران قرار داشت و اهالی آن از داشتن کمترین امکانات رفاهی، فرهنگی، ورزشی و اجتماعی محروم بودند اکنون بهعنوان رکورد داران سرانههای فرهنگی ورزشی مناطق پایتخت از آنها یاد میشود و همه این اتفاقات خوب را مدیون مدیرانی هستیم که همه دغدغهشان کاهش فاصله مناطق شمالی و جنوبی شهر و تغییر رویکرد شهرداری از سازمانی صرفاً خدماتی به نهادی اجتماعی است.
معاون اجتماعی فرهنگی شهردار منطقه 20 با اشاره به شکسته شدن رکورد فضاهای ورزشی و فرهنگی در جنوبیترین منطقه شهر تهران گفت: در گذشته منطقه 20 بهدلیل واقع شدن در جنوبیترین نقطه شهر تهران از تیررس نگاه مدیران شهر دور مانده بود و توسعه این منطقه در حوزههای مختلف شهری کمترین رشد و سرانه را به خود اختصاص داده بود.
حبیباله غفوری معتقد است اما خوشبختانه در طول هفت سال اخیر و باتوجه به سیاست مدیریت جدید شهر تهران مبنی بر کاهش فاصله مناطق شمالی و جنوبی شهر و یکپارچهسازی پایتخت، اعتبارات ویژهای برای ساخت پروژههای شهری در مناطق جنوبی و محروم تخصیص یافت.
درحال حاضر فضاهای فرهنگی، ورزشی و اجتماعی منطقه 20 نسبت به هفت سال گذشته بیش از 172 هزار متر مربع افزایش یافته است و تعداد مراکز ورزشی، فرهنگی و اجتماعی این منطقه گوی سبقت را از نظر کمیت و کیفیت از سایر مناطق شهر تهران ربوده است.
برای اطلاع از پروژههای داغ فرهنگی آماده بهرهبرداری، برنامههای فصل تابستان و چشمانداز سالی که پیش روداریم با «حبیباله غفوری»، معاون اجتماعی فرهنگی شهردار منطقه 20 به گفتوگو مینشینیم.
فارس: از سرانه فضاهای فرهنگی ورزشی منطقه برایمان بگویید؟
این موضوع نیاز به آمار و اسناد ندارد بلکه شهروندان باید گواهی دهند و اگر گشت و گذاری کوتاه در منطقه داشته باشید بطور حتم متوجه رشد و توسعه چشمگیر فضاهای فرهنگی و اجتماعی منطقه میشوید که خوشبختانه رشد 7.3 برابری فضاهای فرهنگی، ورزشی منطقه نسبت به هفت سال اخیر، سرانههای اجتماعی فرهنگی منطقه را در ردیف رکوردداران مناطق شمالی شهر تهران قرار داده است.
فارس: از سرفصلهای تقویم اجرایی حوزه اجتماعی ـ فرهنگی در سال جدید برایمان بگویید؟
برنامههای سال 92 براساس برنامه پنجساله توسعه فرهنگی ـ اجتماعی منطقه 20 تدوین شده است که اجرای کامل آن و رفع نیازهای کامل شهروندان در حوزه اجتماعی، ورزشی و فرهنگی تا سال 95 زمان میبرد و خوشبختانه در سال گذشته با توجه به دریافت اعتباراتی بالغ بر 9 برابر درآمد نسبی منطقه توانستهایم درصد قابل توجهی از پروژههای نیمه تمام را پیش ببریم و در سال جدید نیز با اتمام طرحهای نیمه تمام و آمادهسازی زیرساختهای توسعه، بخش قابل توجهی ازاین سند چشمانداز را در جنوبیترین منطقه شهر تهران محقق خواهیم کرد.
فارس: برنامه پنجساله توسعه با چه رویکردی دنبال میشود؟
شاخصترین اصل برنامه توسعه بر اساس پاسخ به نیاز و مطالبات شهروندان برنامهریزی شده است و تیم کارشناسی زبدهای از مرکز مطالعات شهری، رصد کمبودها و تطابق آن با نیاز اهالی منطقه و تفکیک آن در محلات را بر عهده داشتهاند و اکنون نقشه و سند راهبردی محلات تهیه شده است که براساس این نقشه اعتبارات لازم برای ساخت و توسعه فضاهای فرهنگی، ورزشی محلات جذب و به کار گرفته میشود که خوشبختانه تاکنون 95 درصد زیرساختهای لازم برای اجرای برنامه پنجساله تامین شده است.
فارس: براساس چشماندازی که برای سال 92 ترسیم شده است امسال در مقایسه با سال 84 فضای فرهنگی ـ ورزشی منطقه از چه جایگاهی برخوردار است؟
در سال 1384 تعداد مراکز ورزشی و فرهنگی منطقه انگشت شمار بود اما درحال حاضر 41 فضای فرهنگی با مساحتی بالغ بر 94هزار متر مربع، 60 فضای ورزشی مانند سالن وزمین چمن مصنوعی با مساحت 78 هزار متر مربع در منطقه به اجرا درآمده است که تمام این پروژهها مورد استفاده شهروندان قرار گرفته است.
فارس: چه میزان از خدمات و اقداماتی که تاکنون در حوزه اجتماعی ـ فرهنگی انجام شده است متناسب با نیاز صریح شهروندان بوده است؟
اقدامات حوزه اجتماعی ـ فرهنگی شهرداری منطقه فقط به توسعه سرانهها خلاصه نشده است بلکه در حین اجرای این فرایند توجه ویژهای به مقوله پیوست اجتماعی و همخوانی پروژهها با نیاز و مطالبات شهروندان و در نتیجه جلب رضایت آنها داشته است.
بر اساس آماری که سال گذشته اداره کل مطالعات اجتماعی شهرداری تهران از میزان رضایتمندی شهروندان درارتباط با عملکرد شهرداری مناطق اعلام کرده است، 79.7 درصد شهروندان منطقه 20 رضایتمندی خود را از عملکرد شهرداری منطقه در حوزههای مختلف بهویژه حوزه اجتماعی ـ فرهنگی اعلام کردهاند.
فارس: شورایاران در اجرای پروژههای فرهنگی و اجتماعی منطقه چه نقشی داشتهاند؟
جالب است بدانید بیش از 50 درصد بودجه سال 92 براساس نظر و پیشنهاد شورایاران 22محله منطقه پیشبینی و به شورای اسلامی شهر تهران ابلاغ شده است که در این بودجه 75 کدپروژه در حوزههای مختلف فرهنگی، عمرانی، ترافیکی و … از سوی شورایاران به ثبت رسیده است.
فارس: از رویکردی که برای سراهای محله تعریف شده است، بگویید؟
باتوجه به فعالیت متنوع سراهای محله در حوزه سلامت، فرهنگ، آموزش، ورزش، بانوان، کاهش آسیبهای اجتماعی، مدیریت بحران و …. میتوان آنها را بهعنوان دانشکدههای محلی قلمداد کرد که شرایط آسان و مناسبی برای برخورداری همه شهروندان از این برنامهها فراهم شده است.
امسال نیز کارکردی 14گانه برای سراهای محله تعریف شده است که با رونق کانونها و خانههای مربوطه هیچ شهروندی از برنامههای اجتماعی ـ فرهنگی شهر بینصیب نمیماند.
فارس: چند پروژه فرهنگی نیمه تمام در فهرست برنامههای اجرایی حوزه اجتماعی قرار دارد؟
بر اساس فهرست حوزه اجتماعی، نگارخانه دروازه بلیسان، زورخانه جوانمرد قصاب، فاز 2 و3 پروژه فرهنگی برج طغرل، سراهای محلات عباسآباد، دیلمان، 13 آبان و حمزهآباد، مجموعه استخر شهید مدرس و … پروژههایی هستند که برخی از آنها بهزودی و تعدادی نیز تا پایان سال 92 تجهیز و به بهرهبرداری میرسد.
در طول هفت سال اخیر 41 مرکز فرهنگی به مساحت 94 هزار متر مربع در منطقه 20 به بهرهبرداری رسیده و همچنین 60 مجموعه ورزشی به مساحت 78 هزار متر مربع در منطقه 20 ساخته و تجهیز شده است.