معاون استاندار تهران: آیتالله غیوری تابع محض ولیفقیه است
راگانیوز: معاون سیاسی ـ اجتماعی استاندار تهران با اشاره به ولایتمداری آیتالله غیوری گفت: آیتالله غیوری تابع محض ولیفقیه است.
صفرعلی براتلو تبعیت محض از ولایت فقیه را از جمله ویژگیهای بارز آیتالله غیوری دانست و گفت: ایشان فردی مردمی هستند و برای ایشان فقیر و غنی فرقی ندارد و هرکس که به ایشان مراجعه میکند بیجواب برنمیگردد.
معاون سیاسی ـ اجتماعی استاندار تهران در ادامه با اشاره به اینکه اهمیت دادن به ایتام از تأکیدات آیتالله غیوری است، عنوان کرد: در این ایامی که نزدیک شب عید است هر وقت به دفتر ایشان مراجعه میکردیم شاهد صفوف طولانی مردم از قشرهای مختلف بودیم که برای استفاده از خدمات ارزنده ایشان آمده بودند.
وی در ادامه یادآور شد: آیتالله غیوری در حقیقت یک پایگاه قوی و معنوی برای محرومان و مستضعفان و تکیهگاه بسیار قوی برای مردم کشور هستند و از اقصی نقاط کشور مردمی که تعریف خدمات ایشان را میشنوند و به ایشان مراجعه میکنند و همچنین خود ایشان در جاهایی که مردم بسیار گرفتار بودند مانند سیل زدگان، زلزله زدگان و … حضور پیدا میکردند و هر اتفاقی که میافتاد اولین کسی که در آنجا حاضر میشد آیتالله غیوری بود.
معاون سیاسی ـ اجتماعی استاندار تهران خاطرنشان کرد: من فکر نمیکنم کسی از درب خانه، دفتر و یا مسجد ایشان دست خالی بیرون رفته باشد و ایشان همواره حامی مردم بودند کنار آنها حضور داشتند و عناوین مختلف هیچوقت ایشان را از مردم جدا نکرد.
آیتالله سید علی غیوری نجفآبادی فرزند سید مصطفی در سال 1309 شمسی در نجفآباد اصفهان متولد شد. پدرش کاسب خردهپا و مادرش مریم بیگم خانهدار بود. وی تحصیلات خود را تا پایان دورهی ابتدایی در زادگاه خود گذراند و سپس به علت علاقه به علوم دینی به تحصیلات حوزوی روی آورد. پدرش و نیز مدیر مدرسهاش با این تصمیم مخالف بودند، ولی وی با اصرار رضایت آنان را به دست آورد.
بنابراین در سال 1325 رهسپار اصفهان شده و در مدرسهی علمیهی «نیماورد» اصفهان به تحصیل پرداخت. در مدت 2 سال اقامت در اصفهان، مقدمات و بخشی از سیوطی و حاشیه را در نزد آقایان ایراننژاد، صالحی، فرقدانی و محمد توسلی فراگرفت. سپس برای تکمیل دانش خویش رهسپار قم، مرکز علوم دینی شد. در قم در مدرسهی حاج ملاصادق ساکن گردید و حاشیه را نزد همشهری خود شیخ ابراهیم امینی فراگرفت. برای آموختن رسائل، مکاسب و لمعتین در درس آیتالله مشکینی و آیتالله سلطانی طباطبایی حاضر شد و قوانین را نزد آقا شیخ عبدالجواد سدهی آموخت. مطول را هم در نزد شیخ نعمتالله صالحی نجفآبادی ـ همان واعظی که وعظش او را به علوم دینی علاقهمند نمود ـ فراگرفت. پس از تکمیل مقدمات در درس خارج فقه آیتالله بروجردی شرکت کرد و همزمان به درس خارج فقه آیتالله عباسعلی شاهرودی و آیتالله حاج شیخ مرتضی حائری میرفت. شرکت در درس نکاح آیتالله گلپایگانی، اصول امام و مکاسب آیتالله نجفی از دلمشغولیهای او در این زمان بود. مدرسهی حجتیه مأوای بعدی او بود که پس از مدرسهی ملاصادق انتخاب کرد. (همان، 552/12) و در آنجا بود که توسط آیتالله ابراهیم امینی معمم شد.
غیوری مانند طلاب جوان آن سالها با فعالیتهای فدائیان اسلام در جریان کارهای سیاسی قرارگرفت. وی با سید عبدالحسین واحدی مرد شماره 2 فدائیان اسلام در ارتباط بود و در جلسات آن جمعیت شرکت میجست.
پیش از آنکه امام خمینی نهضت خویش را آغاز کند، غیوری نسبت به او ارادت و الفت پیدا کرده بود و این الفت از همان روزهای آغازین ورودش به قم بود که امام را در مدرسه فیضیه در هنگام اقامهی نماز جماعت به امامت آیتالله اراکی مشاهده کرد.
آیتالله غیوری در سال 1341 به دعوت مردم شهرری و دستور حضرت امام (ره) بهعنوان نماینده ایشان برای تبلیغ احکام و معارف اسلامی به ری مهاجرت کرد.
وی تحصیلات حوزوی خود را در اصفهان آغاز کرد و قریب به دو سال بعد به قم مهاجرت کرد.
در قم با حضرت امام (ره) آشنا شد و فعالیت مبارزاتی خود را از آنجا شروع کرد.