موانع توسعه ورزش در جنوب پایتخت
ری با وجود پایین بودن سرانه ورزشی، توانسته جایگاه خود را در ورزش کشور تثبیت کند و ۶ مدال طلا، پنج مدال نقره و هفت مدال برنز در مسابقات آسیایی، بین المللی و جهانی گواه این مطلب است.
با این وجود این منطقه سرشار از آسیب های اجتماعی است و کمبود سرانه ورزشی نیز همانند کمبود سایر سرانه های فرهنگی مشکلات عدیده ای برای جوانان این منطقه ایجاد کرده و ناهنجاری های فرهنگی در جای جای این منطقه نمایان است و رسیدگی به ورزش می تواند بسیاری از این مشکلات را حل کند.
با توجه به اهمیت و علاقه جوانان و نوجوانان در ری به ورزش ،خبرگزاری ایرنا شهرری میزگردی در خصوص بررسی مشکلات و موانع بر سر راه ورزشکاران و ورزش ری با حضور اسماعیل شاه محمدی کارشناس و پیشکسوت عرصه بوکس، محسن سبزعلی پیشکسوت عرصه ورزش کشتی و رئیس اسبق اداره تربیت بدنی شهرری، الله مراد زرینی رئیس هیات کشتی ری و قهرمان آسیا و جهان، احمد دامغان نژاد مدیر عرصه ورزشی و دبیر کمیته داوران تهران از جمله والیبال و کشتی ، اکبر کلاته دبیر کانون پیشکسوتان ری و مشاور هیات کشتی ری، رضا صمدی مسئول امور بخش ها و رئیس هیات روستایی و بومی محلی شهرستان، رامین احمدی دبیر هیات کشتی، قهرمان و پیشکسوت و عیلرضا کلاته روابط عمومی کانون پیشکسوتان کشتی و از قهرمانان سابق ورزشی برگزار کرد.
** سرانه ورزشی شهرستان ری ۶۰ سانتی متر است
مسئول امور توسعه ورزش اداره ورزش و جوانان ری در این خصوص گفت: سرانه ورزشی ری با احتساب واحدهای روستایی برای هر نفر ۶۰ سانتی متر که ۴۰ سانتی متر از میانگین جهانی پائین تر است.
رضا صمدی عنوان کرد: هم اکنون آمار دقیقی از تعداد سالن های ورزشی این شهرستان وجود ندارد چرا که تعداد فضاهای ورزشی اداره ورزش و شهرداری با همدیگر تداخل دارند.
وی افزود: ری با وجود پایین بودن سرانه ورزشی، ورزشکاران زیادی را به جامعه ورزش معرفی کرده است و ۶ مدال طلا، پنج مدال نقره و هفت مدال برنز در مسابقات آسیایی، بین المللی و جهانی از افتخارات کسب شده این شهرستان است.
رئیس هیات روستایی و بومی محلی ورزش شهرستان ری به وضعیت استخدامی مدال آوران ورزشی اشاره کرد و گفت: ورزشکارانی که مدال آسیایی کسب کرده اند در ادارات استخدام و جذب شده وحتی فرزندان قهرمانان پاراالمپیک هم می توانند در مراکز دولتی جذب و استخدام شوند.
** حوزه جوانان زیر سایه ورزش مغفول مانده است
محسن سبزعلی پیشکسوت عرصه ورزش کشتی نیز در ادامه گفت: از زمانی که دو سازمان ورزش و جوانان با یکدیگر ادغام شده اند، حوزه جوانان مورد بی مهری مسئولان واقع شده و کمتر رسیدگی می شود.
وی تصریح کرد: ورزش و جوانان دو مقوله جدا از هم هستند که بر همین اساس باید در دو بخش جداگانه مورد توجه قرار گیرند تا عملکرد بهتری داشته باشند.
رئیس اسبق اداره تربیت بدنی شهرری با بیان اینکه مغفول ماندن از حوزه ورزش و جوانان موجب بروز لطمه و آسیب به هر بخش می شود، عنوان کرد: این دو حوزه مکمل یکدیگرند و ضربه به هر حوزه به دیگری هم لطمه وارد می کند.
وی اظهار داشت: ورزش به عنوان یک پدیده مهم و تاثیرگذار در پیشرفت جامعه و پیشبرد اهداف، باید بیش از پیش مورد حمایت قرار گیرد.
رئیس کانون پیشکسوتان و نام آوران ری اضافه کرد: هم اکنون دو سازمان ورزش و جوانان با یکدیگر ادغام شده که این موضوع موجب بروز معضلاتی در تربیت بدنی و حوزه جوانان شده است و برای حل این مشکل اساسیی باید چاره جویی شود چرا که جوانان ری همانند سایر نقاط کشور از این سیاست ضربه خورده اند.
** خصوصی سازی آسیب جدی به ورزش ری زده است
رئیس کانون پیشکسوتان و نام آوران ری در ادامه به آسیب های خصوصی سازی و تاثیر آن بر ورزش اشاره کرد و گفت: خصوصی سازی در بخش طرح های ورزشی موجب آسیب جدی به ورزش می شود و مشکلاتی را در این حوزه پدید آورده است.
سبزعلی تصریح کرد: درآمدزایی از سالن های ورزشی را به مزایده می گذارند و بخش خصوصی هم در صورت برنده شدن سعی دارد تا آن هزینه را با افزایش هزینه اجاره جبران کند و این جوانان هستند که در این زمینه آسیب می بینند.
وی ادامه داد: جوانان جنوب تهران مشکلات مالی زیادی دارند و هزینه تامین ورزش و کرایه سالن های ورزشی را ندارند و میل به ورزش کردن هم به تناسب پایین می آید.
سبز علی افزود: واگذاری طرح های ورزشی به بخش خصوصی اشتباه بوده، چرا که بخش خصوصی اول به دنبال سود و درآمدزایی برای خود بوده و سپس به مسائل ورزشی توجه می کند.
رئیس هیات کشتی ری نیز در ادامه به موضوع اجرایی شدن ماده ۸۸ قانون درآمدهای دولت در حوزه ورزش و واگذاری باشگاه های دولتی به بخش خصوصی پرداخت و گفت: ماده ۸۸ و واگذاری سالن های ورزشی به بخش خصوصی سمی مهلک برای ورزش محسوب می شود.
الله مراد زرینی تصریح کرد: با توجه به شرایط اقتصادی در کشور و به ویژه جنوب پایتخت، امکان استفاده همه مردم از مراکز و سالن های ورزشی خصوصی وجود ندارد.
وی یادآور شد: ایجاد تسهیلات و امکانات ورزشی برای نسل جوان و نوجوان یک ضرورت به شمار می رود چرا که آنها را از آسیب های اجتماعی به خصوص مواد مخدر دور می کند.
زرینی با بیان اینکه ری منطقه کم برخوردار بوده و عموما اتباع بیگانه در آن ساکن هستند، گفت: این منطقه از پتانسیل قوی در رشته های ورزشی برخوردار است و این بهترین فرصت برای مسئولان در راستای حمایت از نوجوانان و جوانان و تربیت آنها در عرصه ورزشی به شمار می رود.
وی افزود: در شهرری هیچ ارگان و نهادی از ورزشکاران قهرمان حمایتی نمی کند در حالیکه توجه به این بخش موجب کسب رتبه های ممتاز و برتر برای کشور خواهد شد.
وی ادامه داد: قهرمانان عرصه ورزشی ری اثبات کردند که در صورت حمایت، همواره در عرصه های مختلف به ویژه کشتی موفق باشند و در صحنه های بین المللی خوش بدرخشند.
** امکانات ورزشی ری متناسب با آسیب های اجتماعی منطقه نیست
مدیر روابط عمومی کانون پیشکسوتان کشتی نیز در ادامه با بیان اینکه ورزش مهمترین عامل ایجاد نشاط و شادابی است و با نهادینه شدن میان خانواده ها و جامعه موجب کاهش آسیب های اجتماعی می شود، گفت: امکانات ورزشی ری متناسب با آسیب های اجتماعی منطقه نیست.
عیلرضا کلاته تصریح کرد: رویکرد جامعه به ورزش می تواند از جرم و جنایت جلوگیری و هم آن را درمان کند، باید کودکان را به ورزش کردن تشویق کنیم و آنها را به سمت ورزش قهرمانی، همگانی، حرفه ای و به ویژه تربیتی سوق دهیم.
کلاته ادامه داد: با توجه به اینکه مخاطب وزارت ورزش و جوانان، نسل جوان و نوجوان است اما امکانات ورزشی جنوب پایتخت متناسب با میزان آسیب های اجتماعی این منطقه نیست.
وی گفت: رسیدگی به ورزش، معضلات و آسیبهای اجتماعی ری را کاهش می دهد و همین موضوع توجه به ورزش جوانان را دو چندان می کند.
** مدیریت ورزش ری یکپارچه نیست
رئیس کانون پیشکسوتان و نام آوران ری در ادامه با اشاره به اینکه مدیریت ورزش ری یکپارچه نیست، گفت: مدیران این منطقه برخاسته از دل مردم ری نبوده و به صورت مقطعی حضور دارند که این موضوع لطمه بزرگی به ورزش منطقه زده است.
محسن سبزعلی اظهار داشت: عدم یکپارچگی و مستقل نبودن ادارات ری سبب بروز مشکلاتی عدیده ای در این بخش برای حوزه ورزش شده تا ورزشکاران آنگونه که باید حقشان را نگیرند.
وی افزود: شهرداری و اداره تربیت بدنی به عنوان دو ارگان متولی توسعه ورزش در شهرری فعالیت می کنند این در حالی است که این دو نهاد در توسعه ورزش منطقه هیچگونه هماهنگی با یکدیگر ندارند.
این پیشکسوت کشتی بیان کرد: شهرداری و اداره تربیت بدنی به صورت جداگانه سیاست های ورزشی را پیش می برند این در حالی است که ورزشکاران و جوانان قربانی این سیاست های گاها اشتباه می شوند.
رئیس کانون پیشکسوتان و نام آوران ری با بیان اینکه تربیت بدنی متولی ورزش بوده و خط مش این حوزه را مشخص می کند، گفت: استعداد یابی، قهرمان سازی و تربیت نیروهای مفید برای جامعه باید از سوی نهاد ورزشی انجام شود.
وی ادامه داد: هم اکنون ورزش پایه در این منطقه به دلیل نبود مدیریت یکپارچه با مشکل مواجه است و باید در این زمینه به هم افزایی بیشتری در حوزه ورزش برسیم.
سبزعلی ادامه داد: جوانان و نوجوانان زیادی مثل حمید سوریان در ری داریم که باید استعداد یابی شوند و از آنها برای پیشرفت و توسعه ورزش و کاهش آسیب های اجتماعی استفاده کرد.
این پیشکسوت عرصه کشتی عنوان کرد: برای ارائه خدمات مطلوب تر باید تقویم شهری داشته باشیم و مسئولان شهر باید بر اساس برنامه و تقویم سالانه بودجه را هزینه کنند چرا که در غیر اینصورت هدر رفت هزینه می شود.
** موازی کاری در ورزش ری موج می زند
دبیر کمیته داوران والیبال تهران با بیان اینکه موازی کاری در ورزش ری موج می زند گفت: حدود ۳۵ درصد مدال های المپیک ایران مربوط به شهرستان ری بوده و این شهر قهرمانان ورزشی بسیاری را در خود جای داده است ولی رسیدگی به وضعیت و مشکلات ورزشکاران متناسب با این ظرفیت ها انجام نمی شود.
وی افزود: شهرداری و اداره ورزش متولی ورزش این منطقه هستند و هر کدام به تناسب امکاناتی را هم دارند ولی این سیاست ها یکپارچه انجام نمی شود و کاها در موازات یکدیگر پیش می روند.
احمد دامغان نژاد بیان کرد: استفاده از تجربیات افراد پیشکسوست در عرصه ورزشی ضروری است و تشکیل اتاق فکر می تواند بسیاری از این مشکلات را حل کند.
** هم افزایی بین نهادهای ری در حمایت از ورزش وجود ندارد
رئیس هیات کشتی ری در ادامه با بیان اینکه هم افزایی دربین نهادها در حمایت از ورزش ری وجود ندارد، گفت: اگر اقدامات در حوزه ورزشی به صورت سلیقه ای انجام شود قطعا در این زمینه هرج و مرج و بی نظمی ایجاد خواهد شد.
الله مراد زرینی افزود: هم افزایی دستگاه های اجرایی می تواند در راستای حل مشکلات جوانان نتیجه بخش باشد و ضمن حمایت از ورزشکاران در کسب مدال های بیشتر در حوزه جوانان موجب ازدواج آسان و کاهش آسیب های اجتماعی نیز می شود.
وی ادامه داد: در صورت حل این مشکلات جامعه نیز روال بهتری را طی می کند و در این صورت تمامی دستگاه های اجرایی از آن بهره مند می شوند.
زرینی افزود: ورزش ری به صورت یکجانبه پیش می رود و در این زمینه، نهادها همکاری و حمایت همه جانبه را ندارند.
** تشکیل ستاد حمایت از قهرمانان در ری ضرورت دارد
دبیر کمیته داوران والیبال تهران در ادامه تشکیل ستاد حمایت از قهرمانان را در این شهرستان ضروری دانست و گفت: با تشکیل این ستاد، برنامه ریزی و استعداد یابی جوانان و نوجوانان درعرصه ورزشی بهتر انجام می گیرد.
احمد دامغان نژاد تصریح کرد: مدیریت هزینه ها در حمایت از قهرمانان و ورزشکاران با وجود این ستاد متناسب با اولویت بندی ها و ظرفیت ها انجام می گیرد و حمایت از ورزشکاران سامان می یابد.
وی افزود: فراهم کردن امکانات و تسهیلات ورزشی در کانون اصلاح و تربیت جوانان تاکنون انجام نشده اما با راه اندازی این ستاد، می توان در این کانون ها فعالتر بود و جوانان آسیب دیده را بهتر راهنمایی کرد.
** شورای سیاستگذاری برای تجلیل از قهرمانان شکل گیرد
کارشناس و پیشکسوت ورزش بوکس ری نیز از نبود شورای سیاستگذاری تجلیل از قهرمانان در این شهرستان انتقاد کرد و گفت: با وجود گستردگی و پتانسییل های زیاد ری باید شورایی با ریاست فرماندار و ورزشکاران برای حل مشکلات این قشر افتخار آفرین تشکیل شود.
اسماعیل شاه محمدی با اشاره به اینکه ورزشکاران باید نماینده هایی در این شوراهای ورزشی داشته باشند، اظهار داشت: تمام نام آوران عرصه ورزشی باید نماینده ای تام الاختیار در این شورا داشته باشند و همچنین دبیرخانه ای نیز برای پیگیری مباحث و مشکلات ورزشی راه اندازی کنند.
وی اضافه کرد: تشکیل شورای عالی ورزش سبب هم افزایی بین وزارتخانه های مختلف می شود و توسعه امکانات و تکمیل زیرساخت ها را به صورت تخصصی به همراه خواهد داشت.
** ایجاد شورای شهر مستقل در ری راهگشای مشکلات است
کارشناس و پیشکسوت ورزش بوکس در ادامه با اشاره به اینکه ایجاد شورای شهر مستقل ری راهگشای بسیاری از مشکلات ورزشکاران خواهد بود، گفت: هم اکنون شهرری زیر نظر شورای شهر تهران مدیریت می شود و به مشکلات ورزشی این منطقه زیر سایه تهران به خوبی رسیدگی نمی شود.
اسماعیل شاه محمدی افزود: متاسفانه ری قربانی مسایل سیاسی شده و اگر کارها بر اساس حزب و گروه انجام گیرد، قطعا آسیب جدی به بخش ورزش وارد می شود.
وی عنوان کرد: باید به سمت وحدت و انسجام حرکت کرد چرا که استقلال ری موجب رفع مشکلات و حل مشکلات می شود.
شاه محمدی افزود: شورای شهر نهادی مردمی است که جایگاه نمایندگی در آن، افتخاری بوده و ارزش معنوی دارد و همین امر اهمیت این نهاد را در حل مشکلات و معضلات جمعی و گروهی شهر نشان می دهد.
شاه محمدی عنوان کرد: از عملکردهای مهم شوراها، حمایت از ورزشکاران است و اگر بر اساس چارچوبی که قانون تعریف کرده است، عمل کنند، کمکی مضاعف به مردم و ورزشکاران می کنند که متاسفانه ورزش ری از این ظرفیت غافل است.
** به پیشکسوتان ری توجه نمی شود
محمد سبزعلی پیشکسوت عرصه کشتی ری در ادامه گفت: با توجه به اینکه پیشکسوتان راهگشای عرصه ورزش در ری به شمار می روند، اما در این شهرستان هیچ توجهی به این قشر نمی شود.
وی با بیان اینکه استفاده از تجربه پیشکسوتان نقش موثری در توسعه ورزش دارد، تصریح کرد: نباید به ورزشکاران نگاه مقطعی شود و هر زمان که برای کشور مدال قهرمانی کسب کردند به چشم بیایند و بعد از مدتی فراموش شوند.
سبزعلی نبود حمایت مالی از پیشکسوتان را در اولویت رسیدگی قرار دارد و گفت: ورزشکاران و پیشکسوتان به حمایت های مالی مسئولان عرصه ورزشی نیاز دارند تا مشوقی برای ادامه حضور آنها در حوزه ورزشی باشد.
وی با بیان اینکه جای یک مجموعه ورزشی چند منظوره برای پیشکسوتان در جنوب پایتخت خالی است، گفت: در بسیاری از موارد برای ورزش کردن باید هزینه پرداخت کرد که در توان مالی ما نیست.
سبزعلی یادآور شد: ایجاد امکانات رفاهی و تسهیلات برای پیشکسوتان از اولویت های مهم به شمار می رود که متاسفانه از سوی مسئولان مربوطه توجهی به این مقوله نمی شود.
وی ادامه داد: تعداد ورزشکاران قهرمان و مدال آفرین در شهرستانهای دیگر به اندازه شهرری نیست اما حمایت های ورزشکاران ما قابل مقایسه با آنها نیست.
این قهرمان کشتی اضافه کرد: اگر ورزشکاری در شهرری مدال قهرمانی کسب کند نه تنها مسئولی از او استقبال نمی کند بلکه حتی در بیشتر موارد این افراد شاخص را هم نمی شناسد.
دبیر کانون پیشکسوتان ری نیز در ادامه با بیان اینکه نگاه به پیشکسوتان در شهرری خیلی ضعیف است، اظهار داشت: در حالی که ورزشکاران به طور دائم از تجربیات پیشکسوتان بهره مند می شوند ولی به این قشر زحمتکش و با تجربه هیچ توجهی نمی شود.
اکبر کلاته افزود: نداشتن بودجه، فقدان امکانات رفاهی، نبود قدرت خرید وسایل و تجهیزات ورزشی از سوی خانواده ها مهمترین معضلات ری در حوزه ورزش به شمار می رود.
وی ادامه داد: پیشکسوتان از جامعه ورزشی توقعی جز احترام ندارند که آن هم رعایت نمی شود.
این قهرمان سابق ورزشی گفت: پیشکسوتان ری از هیچگونه امکانات ورزشی بهره مند نیستند و همین موجب نارضایتی و دلخوری آنها شده است.
وی بیان کرد: ارائه و انتقال تجریبات به نسل جوان و نوجوان در عرصه ورزشی راهکاری موثر در رشد و پیشرفت آنها تلقی می شود و پیشکسوتان بهترین افرادی هستند که می توانند این زمینه را فراهم کنند بنابراین به آنها باید توجه شود.
وی ادامه داد: جای خالی مکانی مشخص و جایگاهی برای تاسیس کانون مدال آوران، نام آوران و پیشکسوتان در این شهر خالیست تا خدمات ارائه شده به این گروه هدفمند و با برنامه انجام گیرد.
وی عنوان کرد: هم اکنون اختصاص زمینی مساعد از سوی فرماندایر و شهرداری منطقه یک نیاز و ضرورت برای پیشکسوتان ری به شمار می رود تا فضایی برای استقرار پیشکسوتان و استفاده از امکانات فراهم شود.
**ورزشکاران ری بیکارند
دبیر هیات کشتی شهرستان ری نیز در ادامه گفت: بسیاری از ورزشکاران در شهرستان ری با وجود مدال های جهانی و آسیایی بیکار هستند و هیچ شغلی برای امرار معاش زندگی خود ندارند.
رامین احمدی ادامه داد: کشتی گیرانی همچون مهدی فلاح در وزن ۸۹، پژمان پشتام ۷۷، مصیب اکبری در وزن ۵۵ از جمله قهرمانانی به شمار می روند که فاقد شغل و نیازمند حمایت های همه جانبه مسئولان هستند.
وی یادآور شد: باید در این زمینه با بانک ها توافقاتی انجام شود تا تسهیلات کم بهره به مدال آوران مسابقات جهانی و آسیایی پرداخت شود.
دبیر هیات کشتی ری بیان کرد: نبود شغل ثابت و پایدار، یکی از آسیب های جدی ورزشکاران برای ادامه حضور در ورزش حرفه ای است که امیدواریم با پرداخت این تسهیلات و فراهم کردن زمینه ایجاد شغل پایدار، این دغدغه بزرگ و موثر ورزشکاران ری برطرف شود.
وی عنوان کرد: ورزشکاران و قهرمانان در این شهرستان به حمایت های مادی و معنوی نیاز دارند تا افرادی همانند خود را در این منطقه پرورش دهند.
** شهرری نیازمند حمایت و تخصیص بودجه اضافی است
دبیر کمیته داوران والیبال تهران در ادامه با بیان اینکه شهرری دارای پتانسیل های زیادی در حوزه ورزش است و از سویی با آسیب های اجتماعی دست و پنجه نرم می کند گفت: کاملا مشخص است که بودجه تخصیص یافته به ورزش این منطقه کافی نیست و باید با نگاه ویژه ای به این منطقه پر از آسیب توجه شود.
وی افزود: بسیاری از ورزشکاران و قهرمانان اثرگذار از این شهرستان مهاجرت کرده و دیگر آن حال و هوای سابق وجود ندارد.
شهرستان ری دارای ۶۰ هیات ورزشی است این شهرستان به تنهایی پنج مدال از ۱۵ مدال المپیک را کسب کرده است، به همین دلیل این شهرستان را شهر طلایی کشور در المپیک می نامند و در بازی های آسیائی به میزبانی اندونزی (جاکارتا۲۰۱۸) ۱۸ نماینده از استان تهران مختص شهرستان ری بوده که با کسب ۳ مدال طلا در پارآسیائی نیز کسب کرد.
استان تهران با تمام ظرفیت های خود ۲ طلای المپیک دارد ولی شهرستان ری ۵ مدال طلا بدست آورد بطور کلی ورزشکاران این شهرستان در همه رشته ها شاهد ۲۱ قهرمان آسیائی،۱۶ قهرمانی و دهها قهرمان بین المللی هستند.