نعمتهای ظاهری باطنی خداوند به انسان/ در تفسیر «دُرّ المنثور» چه آمده است
وی ادامه داد: نعمت در قرآن کاربردهای مختلفی دارد. چهار نعمت در قرآن وجود دارد. نعمت ظاهری و باطنی و هر یک از این نعمتها هم گاهی همگانی و گاهی ویژه است.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) خاطرنشان کرد: در تفسیر «دُرّ المنثور» از قول پیامبر اعظم(ص) در تفسیر این آیه آمده است «نعمتهای ظاهری خداوند آفرینش هماهنگ و موزونی است که به انسان داده است.»
این مسئول تصریح کرد: هر عضو از اعضای بدن انسان جای خودش قرار گرفته است. عیبهای باطنی انسان مخفی است و هیچکس جز خدا نمیداند در باطن انسان چه میگذرد. اگر عیبهای باطنی انسان آشکار شود همه انسانها از هم متنفر میشوند.
آیتالله ریشهری اضافه کرد: نعمت ظاهری خداوند این است که مسلمان هستیم و یکی از بزرگترین نعمتهای ظاهری این است که انسان خوش اخلاق باشد. از نعمتهای باطنی خداوند پوشاندن عیوب انسان است.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) بیان کرد: در تفسیر دیگری آمده است که نعمت ظاهری امام ظاهر و نعمت باطن امام زمان(عج) است.
وی در پایان متذکر شد: همه این تفاسیر درست است و اینها هر کدام یک مصداق از نعمتهای ظاهری و باطنی است. هرچیزی که در آشکارا مشاهده میشود و هر آنچه که در باطن انسان وجود دارد، نعمتهای ظاهری و باطنی هستند.