کارشناس شبکه بهداشت ری:روزه داران از مصرف میوه و سبزیجات دارای فیبرغافل نشوند
کارشناس شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری گفت: روزه داران از ترس اینکه مبادا طی این ایام دچار نارحتی های گوارشی شوند ، از مصرف میوه و سبزیجات دارای فیبر خودداری کنند.
ˈسعیده شریفیˈ اظهارداشت: بیشتر روزه داران به نیت استفاده از فضایل این ماه و انجام واجبات از خوردن مواد مغذی که بتواند بدن آنان را برای 17 ساعت بخصوص در ایام گرم سال سرپا نگهدارد، خودداری می کنند.
وی افزود: برای استفاده از فضائل این ماه و انجام واجبات باید برنامه غذایی صحیح و منظمی داشت و پرهیز از خوردن و نوشیدن به مدت طولانی تغییراتی را در بدن ایجاد می کند و باید بتوان با تغذیه صحیح از افطار تا سحر نیازهای بدن را برطرف کرد.
شریفی تصریح کرد: ممکن است برخی از افراد به دلایل مختلف مانند کوتاهی فاصله افطار تا خواب یا ترس از ابتلا به ناراحتی های گوارشی مانند نفخ، سوزش یا ورم معده، خوردن میوه ها و سبزیجات را محدود یا حذف کنند که این موضوع مشکلات دیگری را به دنبال خواهد داشت.
کارشناس شبکه بهداشت ری افزود: میوه و سبزیجات علاوه براینکه تامین کننده ویتامین های مورد نیاز بدن است ، منبع خوبی از فیبر محسوب می شود و از طرفی فیبر موجود در این مواد از بروز یبوست که یک مشکل شایع در میان برخی روزه داران می باشد پیشگیری کرده و به حرکات دستگاه گوارش کمک می کند.
شریفی اظهارداشت: علاوه براین، مصرف این گروه از مواد در برطرف کردن نیاز بدن به آب و مایعات نیز مفید می باشد و بهتر است در فاصله افطار تا خواب از میوه و سالاد استفاده کرد.
این کارشناس بهداشت افزود: مصرف سبزی، پیاز، فلفل و بادمجان به دلیل ایجاد حس تشنگی در هنگام سحر توصیه نمی شود.
وی گفت: افرادی که پس از خوردن میوه و سبزی دچار ناراحتی گوارشی می شوند می توانند پخته این مواد را میل کنند. تهیه یک خوراک از سبزیجات پخته مانند هویج، لوبیا سبز، کرفس، کدو و گوجه فرنگی می تواند به عنوان یک شام سبک و مفید در این ماه محسوب شود.
شریفی همچنین خوردن میوه های خشک مانند کشمش، قیسی، برگه زردآلو و آلوی خشک را نه تنها برای دستگاه گوارشی مفید خواند بلکه این مواد را در پیشگیری و درمان یبوست نیز بسیار مطلوب عنوان کرد.
کارشناس بهداشت شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری افزود: آبمیوه های طبیعی بدون شکر مانند آب طالبی وهندوانه نیز یک گزینه مفید و سالم برای پیشگیری از تشنگی و تامین املاح مورد نیاز بدن است و بهتر می باشد روه داران از این مواد مفید در فاصله افطار تا سحر استفاده کنند.
وی تصریح کرد: روزه داران برای حفظ سلامتی خود باید از تمامی گروه های غذایی استفاده کنند و هرگز یک گروه از مواد را از برنامه غذایی خود حذف نکنند.