آرشیو انعکاس
برای دسترسی به بخش های اصلی سایت از این قسمت استفاده کنید

51 درصد سالمندان كهريزك وابسته كامل به تخت هستند

مدير آسايشگاه خيريه كهريزك گفت: 16 تا 17 درصد جمعيت بالاي 60 سال سالمندان دچار اختلالات شناختي و يك درصد داراي دمانس هستند كه اين تعداد جمعيتي 500 هزار نفري از كل جمعيت سالمندان جهان را تشكيل مي‌دهد.

 

به گزارش خبرنگار «اجتماعي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر محمدرضا صوفي‌نژاد در نشستي خبري كه به مناسبت روز سالمند در موسسه خيريه كهريزك برگزار شد، با بيان اينكه جمعيت سالمندان دنيا 600 ميليون نفر است، سهم ايران را در اين ميان 5/5 ميليون نفر عنوان كرد.

 

وي افزود: كشور فرانسه طي 100 سال روند سالمندي را طي كرد، اما اين امر در ايران در خلال سالهاي 1385 تا 1400 اتفاق مي‌افتد.

 

مدير آسايشگاه خيريه كهريزك در ادامه بر ضرورت توجه به هفت بعد سالمندي براي پيشگيري از سالمند شدن شامل ابعاد اقتصادي، اجتماعي، شناختي، رواني، درماني، فرهنگي و محيطي تاكيد كرد.

 

وي در ادامه با بيان اينكه در حال حاضر 1750 نفر سالمند، ميانسال و جوان در آسايشگاه خيريه كهريزك زندگي مي‌كنند، گفت: 60 درصد اين تعداد را سالمندان تشكيل مي‌دهند و 40 درصد ميانسال و جوان هستند.

  صوفي‌نژاد در ادامه تاكيد كرد: 51 درصد سالندان كهريزك وابسته كامل به تخت هستند و تمام امور آنها بايد توسط كارمندان آسايشگاه انجام شود. همچنين 20 درصد غير وابسته تخت و 20 درصد مستقل از تخت هستند. همچنين 10 درصد امور جمعيت 20 درصدي غيروابسته به تخت را كاركنان آسايشگاه انجام مي‌دهند.

 به گفته وي 60 درصد ساكنان كهريزك را زنان و 40 درصد را مردان تشكيل مي‌دهند.

 صوفي نژاد در بخش ديگري از سخنان خود گفت: كشور ما كشور جواني است اما ظرف دو دهه آينده يك هفتم تا يك هشتم جمعيت كشور را سالمندان تشكيل مي‌دهند و ضروري است سازمان‌هاي ذيربط از جمله وزارت بهداشت، سازمان تامين اجتماعي و بهزيستي تمهيدات لازم را بينديشند.

 مدير آسايشگاه خيريه كهريزك در ادامه هزينه‌هاي جاري آسايشگاه در سال گذشته را 15 ميليارد تومان عنوان كرد و افزود:‌ در اين ميان 84 درصد هزينه‌ها توسط كمك‌هاي مردمي، 16 درصد توسط سازمان‌هاي دولتي و غيردولتي و يك درصد از طريق مستمري كارمندان تامين شده است.

 وي در ادامه با اشاره به 9 مهرماه و روز جهاني سالمندان گفت: در 9 مهرماه همه متوجه مشكلات و نارسايي‌هاي سالمندان مي‌شوند، اما پس از گذشت اين روز آنرا تا يك سال بعد فراموش مي‌كنند و اين در حاليست كه 5/5 ميليون نفر از جمعيت كشور را سالمندان تشكيل مي‌دهند.

 صوفي‌نژاد در ادامه با تقسيم كردن جمعيت آسايشگاه كهريزك به گروه شاخص سالمندان، معلولان جسمي حركتي و بيماران MS تصريح كرد: در حال حاضر بيماران ام اس متولي خاصي ندارند و تنها آسايشگاه كهريزك با ظرفيت نگهداري 120 نفر مكاني را براي نگهداري از بيماران در نظر گرفته است و اين در حاليست كه برآورد مي‌شود ظرف 15 سال آينده هر خانواده يك بيمار ام اس داشته باشد.

 مدير آسايشگاه خيريه كهريزك همچنين هزينه نگهداري هر بيمار و سالمند را در ماه 850 تا يك ميليون تومان برآورد و گفت: در صورتي كه خدمات نيروهاي داوطلب و نيكوكار محاسبه شود، هزينه‌ نگهداري هر سالمند در ماه به بيش از يك ميليون تومان افزايش مي‌يابد.

  نگهداري سالمندان در برخي خانواده‌ها موجب اختلال در بهداشت خانواده و يا حتي طلاق مي‌شود

 وي در ادامه تاكيد كرد: با تبديل زندگي گسترده‌ به هسته‌اي، نگهداري سالمند در آپارتمان‌هاي 50 متري مخاطراتي را مي‌آفريند، چرا كه سالمندان بايد در خانه نگهداري شوند و بدترين خانه‌ها از بهترين آسايشگاه‌ها بهتر هستند، اما در برخي موارد نگهداري سالمندادن در خانواده موجب اختلال در بهداشت خانواده و يا حتي طلاق مي‌شود.

 مدير آسايشگاه خيريه كهريزك در ادامه تاكيد كرد: ضروري است مراكز نگهداري روزانه سالمندان و مهدهاي سالمندان در كشور گسترش يابد تا از اين طريق بتوان خدمات روزانه را براي پر كردن اوقات فراغت به سالمندان ارائه كرد.

 صوفي‌نژاد همچجنين بر ضرورت تقويت بيمه‌هاي اجتماعي و توجه به نيازهاي درماني سالمندان تاكيد كرد و گفت: در صورتي كه براي گسترش بيمه‌هاي اجتماعي راهكاري انديشيده نشود در سالهاي آينده مشكلات زيادي بروز مي‌كند.

 مدير آسايشگاه خيريه كهريزك در ادامه با تفكيك سالمندان به گروه‌هاي مختلف ادامه داد: برخي از سالمندان نياز به خدمات روزانه دارند، برخي ديگر نيز فاقد تمكن مالي هستند و برخي نياز به مراقبت شبانه روزي دارند و برخي نيازهاي درماني. ضروري است سازمانهاي متولي از امروز پيش بيني‌هاي لازم را براي ارائه خدمات به گروه‌هاي مختلف سالمندان بينديشند.

 صوفي‌نژاد در ادامه عنوان كرد: در حال حاضر براي سالمندان در منازل هيچ جايي انديشيده نمي‌شود و اين در حاليست كه بايد راهكارهاي لازم براي نگهداري سالمندان در كنار خانواده‌هايشان انديشده شود.

 وي در ادامه با اشاره به جمعيت 5/5 ميليون نفري سالمندان اظهار كرد: 500 هزار نفر از اين جمعيت نياز به آسايشگاه دارند و در حال حاضر از اين نظر در مضيقه و كمبود هستيم.

 به گزارش ايسنا، صوفي نژاد در بخش ديگري از سخنانش درباره هزينه‌هاي انرژي آسايشگاه كهريزك از جمله برق، گاز، آب، تلفن بعد از اجراي هدفمندي يارانه‌ها گفت: انرژي گاز سال گذشته براي آسايشگاه 475 ميليون تومان هزينه در برداشت و مشكلاتي را براي آسايشگاه ايجاد كرده بود و مديركل گاز استان تهران با حضور در آسايشگاه قول مساعد داد تا هزينه گاز آسايشگاه كه در حال حاضر به صورت تجاري محاسبه مي‌شود از اين پس همچون مراكز متبركه برآورد شود و در انتظار حل اين مشكل هستيم.

 وي در ادامه با بيان اينكه 1200 نفر از مددجويان آسايشگاه كهريزك يارانه نهادهاي حمايتي را دريافت مي‌كنند، گفت: در حال حاضر سازمان بهزيستي براي هر مددجو 120 هزار تومان يارانه و كميته امداد براي هر مددجو 35 هزار تومان هزينه نگهداري به آسايشگاه پرداخت مي‌كند و اين در حاليست كه هزينه نگهداري هر مددجو در آسايشگاه به طور ميانگين ماهانه 800 تا يك ميليون تومان است.

 وي همچنين در ادامه بر بي نتيجه ماندن مذاكرات با سازمان هدفمندسازي يارانه‌ها براي دريافت يارانه مددجويان تاكيد كرد و گفت:

اكنون هيچ يارانه‌اي از محل قانون هدفمندي يارانه‌ها به آسايشگاه پرداخت نشده است.

 وي در ادامه با اشاره به عبور جاده 2/5 كيلومتري و دو تكه شدن آسايشگاه به خاطر عبور اين جاده، گفت: بر اثر عبور و مرور خودروها، حوادث زيادي براي مددجويان اتفاق افتاده است و استاندار قبلي و مديركل راه قول مساعد داده بودند تا جاده كمربندي به دور آسايشگاه احداث و اين مشكل برطرف شود كه همچنان در انتظار تحقق اين امر هستيم.

 صوفي‌نژاد افزود: در حال حاضر 450 نفر پرسنل موظف در آسايشگاه مشغول به كار هستند و سه هزار نيروي داوطلب نيز به صورت داوطلبانه در آسايشگاه حضور پيدا مي‌كنند.

 مدير آسايشگاه خيريه كهريزك در ادامه با تاكيد بر اينكه اولويت پذيرش سالمندان با افراد بي‌سرپرست، بد سرپرست و فقير است، گفت:‌ آسايشگاه از پذيرفتن مددجوياني كه بيماري عفوني و رواني دارند معذور است و ضمن اينكه ضروري است مددجويان پذيرفته شده مشكلات عديده اجتماعي و اقتصادي داشته باشند.

 وي در ادامه تاكيد كرد:‌ در مورد پذيرش بيماران ام اس هيچ شرط و شروطي را قائل نمي‌شويم، چرا كه اين بيماران هيچ مكاني براي نگهداري ندارند.

 صوفي نژاد در ادامه تاكيد كرد:‌ تفاوتي در ارائه خدمات به سالمندان متمول و غير متمول نداريم.

 وي همچنين از افتتاح آسايشگاه محمدشهر كرج با ظرفيت 1500 نفر و مساحت 76 هزار متر ظرف يك سال آينده خبر داد.

 مدير آسايشگاه خيريه كهريزك در ادامه با اشاره به توافق آسايشگاه كهريزك با شهرداري تهران براي ايجاد چهار مركز مراقبت‌هاي روزانه سالمندان در چهار نقطه تهران ادامه داد: نخستين مركز در منطقه 22 كليد خورده است و مقرر شده آن را ظرف 1/5 سال آينده تحويل دهند و فاز بعدي نيز در منطقه جنوب شهرستان ري است.

 وي همچنين با اشاره به عيد قربان از حاجيان دعوت كرد تا براي اداي نذر خود به آسايشگاه مراجعه كنند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.