آرشیو انعکاس
برای دسترسی به بخش های اصلی سایت از این قسمت استفاده کنید

یک میلیاردو۳۰۰میلیون مترمکعب از فاضلاب استان تهران قابل تصفیه است

به گزارش راگانیوز، نعمت الله ترکی بعد از ظهر دوشنبه در یازدهمین جلسه شورای اسلامی استان تهران طی سخنانی اظهار داشت: برای نخستین بار در کشور، استان تهران سند برنامه ششم در ۱۶ شهرستان را بررسی کرده و سندی تدوین کرده است، بعنوان مثال در موضوع عدم تعادل سرزمینی و جمعیتی بررسی کردیم که ۸۹ درصد جمعیت ما در نیم کرده غربی و ۱۰ درصد در نیم کره شرقی ساکن هستند.

شهریار، اسلامشهر، رباط کریم و قرچک در رتبه ۱۰ شهرستان پرجمعیت کشور قرار دارند

ترکی در موضوع شاغلین و مشاغل شهرستان های استان تهران گفت:در این خصوص ۸۷ درصد در نیم کره غربی و در موضوع اشتغال کشاورزی و صنعت و خدمت حدود ۸۸ درصد در نیم کره غربی متمرکز هستند و در نیم کره غربی هتل ها و دانشگاه ها و سردخانه ها و سینماها و همه شاخص ها در نیم کره غربی کشور متمرکز است وجالب اینکه منابع آبی ما بیشتر در نیم کره شرقی است. چرا؟ چون سند توسعه کشور به درستی تدوین نشده بود و همین عدم تعادل ها موجب شده است از سال ۱۳۳۵ شهرنشینی ۳۲ درصدی و ۶۸ درصدی روستا نشینی امروز برعکس شده و ۷۴ درصد شهرنشین داریم.

وی افزود: ما بر اساس این آمارها و اطلاعاتی آمایشی سندها را تدوین کردیم و هم اکنون در استان تهران و شهرستان ها در تمامی شاخص ها در ردیف ۳۱ قرارداریم و این همان عدم تعادل است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران با بیان اینکه شهرستان شهریار بین همه شهرستان های کشور با ۷۴۴ هزار و ری با ۷۱۷ هزار و اسلامشهر و رباط کریم و قرچک در رتبه ۱۰ شهرستان پرجمعیت کشور قراردارند گفت: این تغییرات جمعیتی نظام سکونتگاهی تهران را بر هم می زند و وقتی این جمعیت به تهران تزریق شود این تاثیرگذاری بر روی شهرستان ها و استان های همجوار هم می گذارد.

یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون متر مکعب از فاضلاب شهرستان های استان تهران قابل تصیه است

ترکی اظهار کرد: امروز محرومیت بهداشتی و آموزشی و درآمدی و مسکن در شهرستان های تهران نمایان است و امروز یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون متر مکعب فاضلاب قابل تصفیه می توانیم داشته باشیم که این چالش است برای همین تصمیم گرفتیم تمامی شهرستان ها آب های قابل تصفیه را تصفیه کنند.

وی به بحث فرونشست زمین، حمل و نقل و بهداشت و درمان در استان تهران نیز اشاره کرد و بیان داشت: مسئله فرونشست هم از چالش های دیگر است که در دست اقدام و بررسی و رفع داریم و در موضوع حمل و نقل درون شهری و برون شهری هم دولت و هم مجلس سقف و رقم خوبی درنظر گرفته شده است. در حوزه بهداشت و درمان کمترین سرانه تخت بیمارستانی داریم که حتی برخی شهرستانها تخت بیمارستانی نداشتند که در برنامه ششم توسعه بیمارستانی داریم و همه شهرستانها در حال ساخت بیمارستان هستند. در شهر تهران ۱۸ بیمارستان در حال ساخت و توسعه هستند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران گفت: در حوزه آسیب های اجتماعی و کاهش آن با محوریت بهزیستی سند ویژه کاهش آسیب های اجتماعی به زودی تدوین و ابلاغ می شود. اما در کل این مسائل و آسیب ها در تهران بای یک جا تصمیم گیری شود. ما نظام یکپارچه تصمیم گیری مدیریت شهری تهران نداریم چرا؟ هرچه شورای شهر تهران برای شهر تهران تلاش کند اما سایر شهرستان ها را نبینند بیهوده است و باید آنها را هم ببینند.

در سند توسعه ششم پیشران های توسعه هر شهرستان بر اساس ظرفیت آن شهر دیده شده است
ترکی به پیشران های توسعه شهرستان های تهران اشاره کرد و گفت: در این سندها پیشران های توسعه هر شهرستان بر اساس ظرفیت آن شهر دیده شده است، مثلا در اسلامشهر محور جاده ساوه را به چشم محور توسعه دیدیم و یا مترو اسلامشهر یک ظرفیت است و پایانه گل و گیاه است.

وی گفت: در شهرستان بهارستان که جمعیت زیادی دارد می توانیم این تهدید را به فرصت تبدیل کنیم و در پاکدشت یک میلیارد و ۱۰۰میلیون گل شاخه بریده تولید می شود اما در خود پاکدشت یک شاخه گل فروشی نیست و جایی برای عرضه نمی بینیم و قابلیت دارد پایتخت گل و گیاه ایران شود، همچنین دماوند با سیب معروفش می تواند پایتخت سیب ایران باشد و این همان پیشران است و یا شهرری قطلب گردشگری تاریخی و مذهبی ایران می تواند باشد. این سند ۴۰ روز شبانه روزی زمان و وقت برده و باید استانداری و سازمان مدیریت و شهرداری و شورای شهر با هم متحد باشند تا پراکنده کاری نشود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.