اموال و داراییهای شهرری تعیین تکلیف میشود
راگا نیوز به نقل ازروزنامه ایران: بنابراین از چند ماه گذشته که موضوع استقلال ری از تهران به میان آمده است مسئولان دولتی در استانداری تهران با اظهار این مطلب که اقدامات کارشناسی بهطور کامل صورت گرفته است درصدد هستند هر چه سریعتر این اتفاق بیفتد.
اما سد بر سر راه چیست که معرفی شهردار ری که از ماه گذشته بر سر زبان مسئولان افتاده است تاکنون عملیاتی نشده است. البته برخی از برگزاری اجلاس سران غیر متعهدها سخن میگویند و آن را دلیلی بر تأخیر تعیین تکلیف ری میدانند. به هر ترتیب با همه این اتفاقها این هفته امید داریم وضعیت ری مشخص شود و همه صحبتها به یک تصمیم جدی تبدیل شود به همدلی در اجرای قانون و بهتر شدن وضع مردم منطقه ری بهطوری که همه مسئولان شهری و دولتی دست به دست هم دهند تا ری به منطقهای تبدیل شود که زبانزد باشد.
محمدرضا محمودی معاون عمرانی استاندار تهران در این باره به ایران گفت: امروز سهشنبه 11 مهر ماه جلسه مشترک شهرداری تهران، شورای اسلامی شهر تهران و وزارت کشور برای تعیین تکلیف شهرداری ری و اموال و داراییهای آن در وزارت کشور برگزار میشود.
وی در ادامه با اعلام تأخیر تشکیل این جلسه مشترک درباره جدایی ری از تهران افزود: قرار بود این جلسه روز گذشته با حضور مسئولان شهری و استانی تشکیل شود که به امروز موکول شد.
محمودی خاطرنشان کرد: بهطور قطع نظرات مدیریت شهری تهران مبنی بر به تأخیر انداختن استقلال ری از تهران نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت و در نهایت تصمیمگیری خواهد شد.
معاون عمرانی استاندار تهران در ادامه درباره تعیین شهردار ری که هفته گذشته قرار بود معرفی شود، اظهار کرد: ما همه تلاش خود را انجام میدهیم که شهردار ری مشخص شود تا بزودی مشکلات جدایی ری از پایتخت حل شود. بهطور قطع تعیین شهردار ری در هفته جاری اتفاق خواهد افتاد.
منتی بر سر ری به خاطر داراییهایش!
وی در پاسخ به این سؤال که بهطور شفاف استانداری تهران چه میزان کار کارشناسی برای اجرای این طرح انجام داده است و در بخش هزینهها و بودجه که قرار است اختصاصاً به ری تعلق بگیرد چه اقداماتی انجام شده است، عنوان کرد: در مورد اعتبارات و بودجه ما فکر میکنیم مردم ری و ساکنان منطقه در حقشان اجحاف شده است، به خاطر اینکه طبق اعلام شورای شهر مبنی بر بودجه 35 میلیاردی و براساس اعلام معاونت اداری، مای شهرداری تهران درآمد بیش از 100 میلیاردی بودجه تمام شده در شهرری بوده و این در حالی است که هزینههای جانبی شهر ری در حدود 300 میلیارد برآورد شده است، بنابراین به نظرمسئولان شهری تاکنون هزینه مازاد صرف منطقه شهرری شده است و این سخن بدین معنا است که اهالی ری ما به شما منت گذاشتهایم و از پول تهران هزینه شما کردهایم.
محمودی با اعلام درآمدخیز بودن ری افزود: واقعیت این است که ری منطقهای است که از صدر اسلام این گونه بوده است و دلیل عمده توجه به ری درآمد بالای این شهر است، بنابراین در حال حاضر وجود انبارهای متعددی در شهرستان ری و در حریم شهر تهران علی رغم غیرقانونی بودن در تداخل با حریم تهران از سوی شهرداری مجوز داده شده است، سؤال اینجاست پول این مجوزها کجا رفته است، هزینه عوارضی که از این انبارها دریافت میشود کجاست؟ فقط یک منطقه قیامدشت و خاورشهر که حدود 100 هزار نفر جمعیت دارد عوارضشان را به چه کسی میدهند؟ نقاط صنعتی که در حاشیه تهران در منطقه ری شکل گرفته عوارضشان را به چه کسی میدهند؟
معاون عمرانی استاندار تهران گفت: برآورد میشود که درآمد شهرداری ری سالانه به 500 میلیارد تومان برسد، به دلیل اینکه عدد و رقمهای شهرداری متفاوت است و حسابهای گوناگون در نظر گرفته میشود، در اعلام درآمد این منطقه شفافسازی نمیشود. به این دلیل بودجه و درآمد شهری متفاوت اعلام میشود و پافشاری بر 35 میلیارد تومان فقط درآمد مستقیم ری است، بدون در نظر گرفتن درآمد حریم، درآمد کارخانجات، درآمد کمیسیون ماده 100، درآمد کمیسیون ماده 90، درآمد ارزش افزوده که شهرداری تهران براساس آمار بیش از 2هزار میلیارد تومان درآمد بر ارزش افزوده داشته است که بهطور قطع قسمتی از آن مربوط به ری است.
معاون عمرانی استاندار تهران تأکید کرد: در مدیریت شهری ری تاکنون برخلاف قانون عمل شده است و در حال حاضر این تخلف باید در قالب قانون قرار بگیرد، پیشبینی میشد اجرای طرح جداسازی ری از تهران مورد تشویق قرار بگیرد و نمایندگان محترم مجلس و شورای اسلامی شهر در اجرای قانون ما را حمایت کنند اما متأسفانه برخی با اجرای قانون به مخالفت برخاستند.
اگر ری برای شهرداری تهران زیانده است، بیشتر زیان نکنید!
مرتضی تمدن استاندار تهران نیز در گفتوگوی اختصاصی با درباره موضوع جدایی ری از تهران و عقب افتادگی منطقه ری به لحاظ توسعه شهری گفت: ری مستحق توسعه بیشتری است و این توسعه بیشتر مستلزم داشتن شهرداری و شورای شهر مقتدر است. الآن ری با یک شهردار منطقه اداره میشود و ما طبق قانون شهردار منطقه نداریم، مدیر منطقه، پست درست این افراد است. در واقع شهردار منطقه 20 شهردار نیست، یک مدیر است و سطح اختیارات یک مدیر خیلی پائینتر از یک شهردار است. خب به جای یک مدیر منطقه اجازه بدهید یک شهردار، ری را اداره کند، ضمن این که شهرری با جمعیتی که دارد میتواند در زمره کلانشهرها قرار گیرد و شهرداران کلانشهرها اختیارات ویژه دارند، همچنین شهرداریهای کلانشهرها از دولت هم کمک ویژه دریافت میکنند.
وی در ادامه با اشاره به دو چهره شدن تهران و ری به لحاظ توسعه یافتگی افزود: دلیل این که چرا باید ری شهر بشود این است که از نظر توسعهیافتگی شباهتی میان ری و دیگر مناطق شهر تهران وجود ندارد.هر فردی اگر از شمال شهر به سوی ری حرکت کند آشکارا متوجه دو چهره متفاوت از دو توسعهیافتگی شهری در این منطقه میشود.
تمدن در پاسخ به این سؤال که توسعه نیافتن ری ایراد شهرداری تهران در سالهای اخیر بوده است، تصریح کرد:به هر حال وقتی قانون اجرا نمیشود این تبعات را دارد. وقتی به جای این که یک شهردار مستقل و مقتدر با استفاده از درآمدها و ظرفیتهای شهری به شهر توسعه دهد، حاشیهای از یک شهر بزرگ باشد نتیجهاش همین میشود که امروز میبینید.
وی افزود:شهرداری میگوید در صورت استقلال، درآمد شهرداری تکافوی هزینههای ری را نمیدهد. اگر ری برای شهرداری تهران زیانده است، پس اجازه بدهید بیش از این زیان نکنید! اما بررسیهای اولیه نشان میدهد درآمدهای ری نه تنها تکافوی هزینههای آن را دارد بلکه بیشتر است، چون ما میبینیم درآمدهایی که الآن شهرداری مبنای قضاوت قرار میدهد درآمدهای داخل شهر ری است. اما ما درآمدهایی تحت عنوان درآمد حریم داریم که متعلق به شهرداری ری است ولی الآن این درآمد در تهران خرج میشود، بنابراین یکی از دلایلی که میگوییم ری مستقل شود این است که درآمدهای ری در تهران هزینه نشود، ما میخواهیم درآمدهای ری در ری بماند. ری میتواند به راحتی خودش را اداره کند، ری شهر پردرآمدی است.