آرشیو انعکاس
برای دسترسی به بخش های اصلی سایت از این قسمت استفاده کنید

ایمان دارم که به هر چیزی که فکر کنی و برای آن تلاش کنی، می رسی

به گزارش خبرنگار راگانیوز، فاطمه «الهه» وجدی بابلی، هنرجوی سال چهارم هنرستان فدک شهرستان پاکدشت، توانست در نهمین جشنواره مهارتهای هنری کاردانش کشور که در بیرجند خراسان شمالی برگزار شد، در رشته عکاسی دیجیتال در بین شرکت کنندگان سی استان، به رتبۀ دوم کشوری دست یابد و لوح و تندیس این جشنواره را برای شهرستان پاکدشت به ارمغان آورد.

خبرنگار ما ، پس از انتشار خبر کسب رتبۀ این هنرمند پاکدشتی در گفتگویی تلفنی اختصاصی با فاطمه وجدی بابلی، به چگونگی حضور وی در این جشنواره پرداخت.

عکّاسی قشنگ ترین احساس دنیا است

فاطمه وجدی عکّاسی را یک عشق قوی و بزرگ دانست که هیچی چیزی جایگزین آن نمی شود و در ادامه گفت: عکاسی هم صنعت، هم هنر و هم عشق است؛ عکّاسی قشنگ ترین احساس دنیا است و تو با فشردن کلید دکلانشور، می توانی با هر یک شاتی که می زنی و هر یک فریم عکسی که می گیری می تواند خیلی چیز ها را تغییر دهی.

وی افزود: یک عکّاس موفّق می تواند با گرفتم یک فریم عکس خوب، یک کشور را از جنگ نجات دهد و یا می تواند در برد و یا باخت کشورش در یک جنگ مؤثّر واقع شود.

فاطمه وجدی ضمن تأکید بر نقطۀ دقت در دید یک عکّاس و تفاوت این ویژگی وی با سایر افراد، در پاسخ به سؤال خبرنگار ……….. ، ادامه داد: قاعدتاً یک عکّاس به تبع کار، شغل و رشتۀ تحصیلی اش باید خیلی ریز و ظریف به جزئیّات حوادث و رخدادهای پیش آمدۀ اطرفش بپردازد، باید با دوربینش از همه چیز نت بردارد و حتّی از کوچک ترین موارد پیش رو در زندگی نیز نباید سطحی بگذرد.

دوربین من، عشق من و بهترین دوست من است

این عکّاس برگزیدۀ کشور، دوربین عکّاسی اش را بهترین دوست خود دانسته و خاطر نشان کرد: دوربین من، عشق من و بهترین دوست من است و امروز می توانم به جرأت بگویم، جانم را بگیرید، امّا دوربینم را نگیرید.

وجدی تصری کرد: برای هر عکّاسی دوربینش یک جایگاه و مقام خاصّ دارد و دوربین من، به عنوان بهترین دوست، بهترین پرکنندۀ خلأهای زندگی من است، من درگیر آن هستم و دوستش دارم.

عکسی برای جایزه گرفته شود، ذاتاً تصنّعی خواهد بود

این دانش آموز پاکدشتی، ضمن اشاره به این که در انواع عکّاسی، به عکّاسی فرم، بافت بدن انسان و عکس های حمایتی از محیط زیست علاقۀ بسیار زیادی دارد، اظهار داشت: عکس را برای جایزه نمی گیرم؛ فکر کردن به جایزه و عکسی که برای جایزه انداخته ی شود، عکس را تصنّعی می کند؛ امّا عکسی را که یک عکّاس برای دلش می گیرد، حتّی در ریزترین موارد هم تصنعی نمی شود و با او عجین خواهد بود و از آن درک خاصّی خواهد داشت اما عکسی برای جایزه گرفته شود، ذاتاً تصنّعی خواهد بود.

هنر عکّاسی هیچ انتهایی ندارد

دانش آموز هنرستان فدک شهرستان پاکدشت، ضمن اشاره به بروز جلوۀ بیرونی اتّفاقات رونی عکّاسان در مسابقات و جشنواره ها، یادآور شد: مسابقۀ عکّاسی و عکّاسی مسابقه ای برای این است که بفهمیم که هنر عکّاسی هیچ انتهایی ندارد و عکّاس برای این که بتواند خود را همیشه به روز نگه دارد، باید بفهمد که کجای این دنیا قرار دارد.

فاطمه وجدی گفت: خدای بزرگ همه جای دنیا را با هنرش، به زیبایی خلق کرده است خلق کرده است و این تو هستی که باید بفهمی در این همه زیبائی کجای دنیا قرار داری و وظیفه ات چیست؟

جشنواره ها به عکّاسان خبری انگیزه و نشاط می دهد

وی ضمن انتقاد از عدم شناخت صحیح از جایگاه عکّاسان خبری توسّط برخی از اقشار خاصّ جامعه افزود: گاهی به ندرت پیش می آید که در برخی از موارد با عکّاسان خبری خوب رفتار نمی شود و متأسّفانه برخی از افراد از روی عدم شناخت به گونه ای برخورد می کنند که انگار عکّاس خبری را فردی از افراد اجتماع نمی دانند و ذاتاً وی فردی اضافه و دست و پا گیر است، امّا برگزاری جشنواره هایی از این دست به عکّاسان خبری انگیزه و نشاط می دهد و به آنان این حسّ را انتقال خواهد داد که کار، فعّالیّت و رفتار آن ها نیز برای دیگران با ارزش است.

وی در همین راستا حرف های جامعۀ بزرگ هنری را مهم ارزیابی و تصریح کرد: باید قدر هنرمند را دانست، جایگاه او را شناخت و به او احترام گذاشت.

عکّاسی هنری را به عکّاسی خبری ترجیح می دهم

مقام دوم نهمین جشنواره مهارتهای هنری کاردانش کشور، در ادامۀ این گفتگو، در پاسخ به سؤال خبرنگار ……….. پیرامون تفاوت های عکّاسی خبری و عکّاسی هنری و ضمن پیشکش احترام به صبر و بردباری عکّاسان خبری ادامه داد: من قاعدتا عکّاسی هنری را به عکّاسی خبری ترجیح می دهم.

وجدی اظهار داشت: نمی توان عکّاسی هنری را از دیگر شاخه های عکّاسی به عنوان یک هنر، که شاخه های متعدّدی از جمله نجوم، مستند و پرتره را در بر می گیرد، جدا ساخت و عموم افراد نیز باید بدانند که عکّاسی هنری از شاخه های عکّاسی جدا نیست، امّا تنها نقطه ای که باعث تفاوت آن از دیگر شاخه های این هنر یا این علم می شود، تنها تفاوت دید عکّاس است و عکّاس، دنیا و اتّفاقات درون آن را به گونه ای می بیند که دیگران نمی توانند آن گونه ببینند.

تمرکز بر روی یک جایزه، فکر هنرمند را از مسیر اصلی خود منحرف خواهد ساخت

این مقام برگزیدۀ جشنوارۀ نهمین جشنواره مهارتهای هنری کاردانش کشور، در بخش دیگری از این گفتگو، جایزه زدگی را یکی از بزرگترین آفت های پیش روی هنرمند در هر رشته دانسته و تصریح کرد: کسی که به دنبال جایزه است، نمی تواند عکّاس خوبی باشد، چرا که تمرکز بر روی یک جایزه، فکر هنرمند را از مسیر اصلی خود منحرف خواهد ساخت و از حرکت باز خواهد داشت.

عکّاسی دنیای پیچیده ای است/عکّاسان تجربی کارهای بزرگ و بی نظیری دارند

فاطمه وجدی، در بخش دیگری از این گفتگوی تلفنی، ضمن تأکید بر تفکیک دو زمینۀ عکّاسی علمی و عکّاسی تجربی، فردی را که دارای دانش تئوری عکّاسی است موفّق تر دانسته و خاطر نشان کرد: کسانی که عکّاسی می خوانند و با قوانین عکّاسی آشنا می شوند، می دانند که عکّاسی دنیای پیچیده ای است و به آن سادگی که عامّه فکر می کنند که عکّاس یک دکمه را فشار می دهد و عکس را می گیرد، نیست.

این دانش آموز پاکدشتی یادآور شد: عکّاسی، همانند دیگر علوم، شاخه شاخه می شود و هر مبحثی از عکّاسی را که نگاه کنی هزاران شاخه دارد.

وی گفت: باید به جرأت اعتراف کنم که عکّاسان تجربی کارهای بزرگ و بی نظیری دارند ولی کسانی که عکّاسی را علمی دنبال می کنند و درسش را می خوانند دید بهتری نسبت به عکس خواهند داشت.

وجدی افزود: عکّاسی خواندن و عکّاسی رفتار کردن یک هنر است و کار هر کسی نیست.

این مقام برگزیدۀ جشنوارۀ نهمین جشنواره مهارتهای هنری کاردانش کشور، ضمن تأکید بر این که نگاه عکّاس به زندگی نگاهی دقیق تر از نگاهی است که سایر افراد دارند، ادامه داد: من از وقتی عکّاس شده ام چشمام مثل ویزور شده است و همه چیز را با یک کادر مشخّص دیده ام.

عکّاس برخی از چهارچوب ها را پررنگ تر می بیند

فاطمه وجدی خاطر نشان کرد: عکّاسی باعث می شود که عکّاس یک سری از چهارچوب ها را پررنگ تر ببیند و نقاط ضعف و قوّت اتّفاقات روزمره ای را که در زندگی وجود دارد، به راحتی از یکدیگر تفکیک دهد و وقتی چهار چوب ها بهتر شناخته شوند بهتر رعایت خواهند شد.

آثار لوچیانو رمانوف و نچوی را دوست دارم  

وی، لوچیانو رمانوف عکّاس ایتالیایی و نچوی عکّاس عکس معروف یازده سپتامبر و برج های دو قلو را دو الگوی موفّق و برتر در مقابل عکّاسان دانسته و تصریح کرد: اثر یازده سپتامبر کار بسیار فوق العاده ای است و بازی با نور در آثار نچوی را دوست دارم  و دیوانه وار عکس های او را دنبال می کنم.

فاطمه وجدی برادرش را یکی از عوامل مهم در پیشرفت او در رشتۀ عکّاسی دانسته و اظهار داشت: عامل ایجاد انگیزه و انداختن عکسی که منجر به دریافت جایزه شد برادرم بود، دست او را به گرمی می فشارم و از او تشکّر می کنم.

وی همچنین گفت: وظیفۀ خود می دانم از استادم، سرکار خانم عاطفه مرادی، خواهر، مادر و برادرم که با حمایت هایشان مرا دلگرم کردند تشکّر کنم و اعتراف کنم که اگر برادرم نبود این عکس در کارنامۀ هنری من ثبت نمی شد، او مرا به کویر برد، برایم وقت گذاشت و مرا با این محیط آشنا کرد و همچنین خود را مدیون حمایت های بی دریغ خواهرم می دانم که من را حمایت و پشتیبانی کرد که باعث شد من عکّاسی را ادامه بدهم.

از سجّاد آورند متشکرم

وی فضای این جشنواره را فضای دوستی و مهربانی دانسته و افزود: سجّاد آورند، داور شیرازی، یکی از داوران مسابقات، که زحمات زیادی را در حمایت از شرکت کنندگان این مسابقه کشید، به همۀ ما فهماند که میدان، میدان رفاقت است نه رقابت و همه با هم دوستیم، آمده ایم نشسته ایم و از دانسته هایمان برای هم صحبت می کنیم.

وجدی، ضمن تقدیر از پذیرایی خوب و به سزای مردم خونگرم استان خراسان شمالی، ادامه داد: از او که جمع صمیمی و با شکوه ما را برقرار کرده بود و جلوی بروز هر گونه استرس در بین شرکت کنندگان را گرفته بود، صمیمانه تشکّر و قدردانی می کنم.

ایمان دارم که به هر چیزی که فکر کنی و برای آن تلاش کنی، می رسی

این دانش آموز پاکدشتی خاطر نشان کرد: خبر ورودم به جشنوارۀ استانی را مدیر مدرسه به من داد و چون بار اولی بود که به مسابقه رفته بود،  می دانستم که در مرحلۀ استانی اوّل می شوم و امروز ایمان دارم که واقعا به هر چیزی که فکر کنی و برای آن تلاش کنی، به آن می رسی.

دوست دارم آخرین عکس زندگی ام را از شفق های قطبی شمال و جنوب بیندازم

این عکّاس خوش ذوق پاکدشتی، در پایان این گفتگو تصریح کرد: دوست دارم آخرین عکس زندگی ام را از شفق های قطبی شمال و جنوب بیندازم که شبیه رنگین کمانی است که به روی زمین آمده است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.