آرشیو انعکاس
برای دسترسی به بخش های اصلی سایت از این قسمت استفاده کنید

با هدف اشتغال بانوان سرپرست خانوار : هنر قالی بافی در فرهنگسراهای باقرشهر احیا شد .

از دیر زمان ایران زمین مهد هنرهای دستی خصوصا قالی بافی بوده و هست ، بانوان خوش ذوق این سرزمین با عزم و اراده ای مثال زدنی ، هنر خود را برای خلق اثری ماندگار به کار برده اند و جهان از این همه هنر در شگفت آمده است و آن شاعر شیرین سخن  به راستی چه نیکو سروده است که : هنر نزد ایرانیان است و بس !
به گزارش راگا نیوز به نقل از  روابط عمومي شهرداري و شوراي اسلامي باقرشهر ، مدت زمان زیادی است که فرهنگسراهای باقرشهر نسبت به احیای هنر قالی بافی اقدام نموده اند و این هنر ارزشمند را به هنرجویان و بانوان سرپرست خانواد آموزش می دهند و خانم زینب غلامی مدیر عامل یکی از شرکتهای تعاونی بافت فرش دستباف در کشور است که در باقرشهر ساکن می باشد و به عنوان مربی مشغول آموزش علاقمندان است .
وی ضمن تقدیر و تشکر از حمایتهای شهرداری و شورای اسلامی باقرشهر در این خصوص گفت :  9 سال پیش و از سال 82 با برگزاری کلاسهای آموزش قالی بافی در پایگاههای بسیج ، مساجد و در منزل  کار آموزش را آغاز کردم ، پس از بهره برداری از خانه فرهنگ آفتاب و سپس فرهنگسرای عطر نرگس توسط شهرداری باقرشهر ، این کلاسها در این مراکز نیز بر پا گردید .
وی در ادامه افزود : با حمایت و همکاری شهرداری باقرشهر و کمیسیون امور بانوان بخشداری کهریزک و اداراه بازرگانی شهرستان ری نسبت به تاسیس شرکت تعاونی فرش افلاک ترنج اقدام گردید و اینک به مرحله ای رسیده ایم که به دنبال استقبال بانوان در صدد تاسیس اتحادیه قالی بافان شهرستان ری در باقرشهر هستیم .
خانم غلامی در خصوص دیگر فعالیتهای این شرکت تعاونی گفت : در حال حاضر بیش از سه هزار نفر هنرجو و بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش می باشند و سالانه بیش از چهار هزار متر مربع تابلو فرش و فرش 6 و 9 متری تولید می گردد .
وی در ادامه افزود : با توجه به توافقات انجام شده با مرکز فنی و حرفه ای شهرستان ری و ارائه مدرک معتبر و مورد تائید این مرکز از بدو تشکیل تعاونی ، اشتغال زائی بسیار خوبی را در سطح منطقه شاهد بوده ایم .
غلامی در خصوص نحوه همکاری و شرکت در کلاسهای آموزشی گفت : بانوان می توانند ضمن مراجعه به فرهنگسراهای عطر نرگس ، استاد شهریار و آفتاب در باقرشهر و فرهنگسرای کهریزک و ثبت نام از 2 جلسه کلاس آموزشی و یکماه کلاس تمرینی بهره مند گردند و پس کسب مهارت لازم مشغول به فعالیت گردند .
این شرکت تعاونی پس از اخذ سفارش از بازار کار به صورت تضمینی آثار تولید شده را به فروش می رساند و درآمد مناسبی را نصیب خانوار می نماید .همچنین کلیه بانوان پس از مدت مشخصی بیمه شده و با همکاری صندوق مهر امام رضا (ع) و پس از طی شدن مراحل قانونی وام اشتغالزائی از 3 تا 5 میلیون تعلق می گیرد . به همین منظور در سال گذشته و سال جاری به تعداد 300 نفر این وام پرداخت شده است .
وی به درخواست اهای روستاهای قمصر و دوتوئه اشاره کرد و افزود : بانوان ساکن در این روستاها و روستاهای همجوار نیز درخواست ایجاد کلاسهای آموزشی و کارگاههای قالی بافی هستند که انشاء ا… با حمایت مسئولین اجرائی خواهد شد .
ایشان در پایان از مسئولین امر تقاضا نمود با حمایت بیشتر خود زمینه رشد و شکوفائی هرچه بیشتر این هنر ایرانی و کهن را بوجود آورند و تصریح کرد : بزرگترین مشکلی که در حال حاضر با آن مواجه هستیم ، مشکل کمبود فضای مناسب کارگاهی است ، زیرا برخی از خانواده ها به دلیل مستاجر بودن و … مکان مناسبی را برای ایجاد دار قالی ندارند و در صورت در اختیار داشتن محیط مناسب امکان کارآفرینی برای تعداد بیشتری از بانوان مهیا می گردد .
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.