آرشیو انعکاس
برای دسترسی به بخش های اصلی سایت از این قسمت استفاده کنید

شهر ری از گسل تا گسست

در چند سال اخیر اقدامات تعجیلی دولت نهم و دهم برای اجرای مصوبات موجب شده که نخست اقدامات دولت رنگ و بوی سیاسی بگیرد و بعد اینکه هیچ کاری به صورت مناسب و کامل انجام نمی‌شود٬ اکنون در این شرایط جدایی ری از تهران هم به سرنوشت اقدامات قبلی دولت دچار خواهد شد.

راگا نیوز:شهر ری از گسل تا گسست

به‌گزارشراگا نیوز به نقل از خانه ملت٬ “مصوبه جدایی شهر ری از تهران دولت غیر قانونی و غیرکارشناسی است”. این اظهارات نخستین بار از سوی محمدباقر قالیباف شهر تهران در حاشیه مراسم افتتاح ایستگاه های شهرک اکباتان و ارم سبز از خط چهار متروی تهران در چند هفته پیش مطرح شد و پس از این سخنان بود که موجی از انتقادات در رابطه با مصوبه جدید دولت شکل گرفت.

معلوم نیست که دولت بعد از گذشت هفت سال از دوران مدیریتش چرا یک‌دفعه و به‌صورت تعجیلی اقدام به تصویب مصوبه جدایی شهر ری از تهران کرده است. از این‌رو عده‌ای از مسئولان این مصوبه جدید دولت را دست پخت اطرافیان رئیس‌جمهور دانسته و اعلام کردند که این مصوبه به طور حتم جنبه سیاسی دارد و هیچ کمکی به مردم شهر ری نمی‌کند بلکه موجب نابودی این شهر تاریخی – مذهبی می‌شود.

بعد از اظهارات حمایتی مسئولان دولتی به ویژه مرتضی تمدن استاندار تهران درباره عزم جدی دولت برای اجرای مصوبه جدایی شهر ری از تهران٬ بیشتر مسئولان مرتبط و یا غیرمرتبط با حوزه مدیریت شهری احساس مسئولیت کرده و به بیان اظهارات انتقادی علیه مصوبه جدید دولت پرداختند.

مهدی چمران با انتقاد از تصویب مصوبه جدید جدایی شهر ری از تهران از سوی دولت٬ گفته بود که با اجرای این طرح، تجزیه طلبی استانی اوایل انقلاب دوباره از سر گرفته می‌شود. ‌منفک کردن یک شهر تبعات زیادی دارد و اگر دلیل این جدایی شهرستان ری از تهران داشتن فرمانداری مستقل در آن است، می‌توان فرمانداری شهرستان ری را منحل کرد.

 

طرح‌های خلق‌الساعه دولت جنبه سیاسی دارد

همچنین مرتضی طلایی درباره تصمیم دولت مبنی بر جدایی ری از تهران٬ گفت: این تصمیم به نفع مردم و مصالح شهر نبوده و پایه گذار مشکلات امنیتی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی وسیاسی فراوانی در آینده خواهد شد. این مسأله از طرح‌های خلق الساعه‌ای به شمار می‌رود که در پشت آن نگاه سیاسی نهفته و منافع مردم در گروی منافع سیاسی جریان‌ها و گروه های مختلف قرار گرفته است.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران٬ ادامه داد: باید تهران را شهری یکپارچه ببینیم . همین شرایط را شهرستان شمیرانات هم دارد اما آیا می توانیم مسایل شمال شهر تهران را ازمرکز شهر تهران جدا کنیم؟ به هم پیوستگی، پیچیدگی و تنیدگی مسیل سیاسی، اجتماعی فرهنگی مجموعه تهران به گونه است که هرگونه برشی در جغرافیای سیاسی تهران، به مصالح این شهر آسیب وارد می کند و زمینه بحران های گوناگون بعدی را برای تهران فراهم می سازد.

از طرف دیگر با افزایش اعتراضات مردم شهر ری به مصوبه دولت٬ نمانیدگان مردم در مجلس شورای اسلامی هم به موضوع وارد شده و از این مصوبه انتقاد کردند.

 

جدایی ری منطقی نیست

احمد توکلی با بیان اینکه جدایی شهر ری از تهران بدون شک به ضرر ری است٬ گفت: ری همان تهران قدیم بوده است و منطقی به نظر نمی‌رسد که بخواهند این شهر را از تهران جدا کرد.

نماینده مردم تهران٬ ری٬ شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی٬ افزود: وضعیت آبادانی ری هم اکنون چندان خوب نیست آن هم با وجود تمامی حمایت‌هایی که در حال حاضر از ری می‌شود. در صورت جدایی ری از تهران این در‌آمد پایین‌تر هم می‌آید و کاهش چشمگیری پیدا می‌کند٬ هرچند در این ارتباط باید با مطالعات بیشتری حرف زد. 

 

طرح دوفوریتی امضا کرده‌ایم

مهرداد بائوج لاهوتی، هم به‌عنوان یکی از مخالفان مصوبه جدایی شهرری از تهران٬ گفت: جدایی ری از تهران بسیار بی‌معنی است. در حالی که شهرداری تهران به تازگی طرح تفصیلی را فعال کرده است، طرح این موضوع به دور از مطالعه است.

نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی٬ افزود: تهران مثل زنجیر به هم پیوسته است و این جدایی چندان منطقی نیست. جدا از آن در نزدیکی هر انتخاباتی دولت هرگونه تقسیمات را متوقف می‌کند اما اینکه به چه دلیل این کار را قطع نکرده و اصرار زیادی هم روی آن دارد، تأمل‌برانگیز است.

عضو هیأت رئیسه فراکسیون مدیریت شهری و روستایی مجلس٬ ادامه داد: بر همین اساس ما طرحی را در دو فوریت آماده کرده‌ایم و حدود ۶۰ نفر هم پای آن را امضا کرده‌اند که بر اساس آن، از این به بعد، با توجه به حساسیت اینگونه مسائل هرگونه جدایی و وصل شدن منطقه‌ای با پیشنهاد دولت و تصمیم مجلس صورت می‌گیرد.

 

جدایی ری از تهران فرافکنی است

علیرضا سلیمی درباره جدایی شهر ری از تهران٬ گفت: امکان جداسازی ری از تهران وجود ندارد و این کار با وجود پیوستگی بافت‌های مسکونی و تجاری امکان‌پذیر نیست.

وی ادامه داد: چگونه باید ری را از تهران جدا کنند؟ ری پاره تن تهران است؛ ارتباطات تهران و ری اجازه این تفکیک را نمی‌دهد. در گذشته شاید فاصله زیادی بین این دو شهر وجود داشت که حتی سبب شد راه‌آهن به وجود آوردند اما اکنون ری و تهران یکی شده‌اند.

دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس٬ افزود: ری مانند پونک، حصارک، شمیران، پیروزی و دیگر نقاط تهران است و این جدایی سبب به وجود آمدن یک دومینو می‌شود. نگاه‌ها به ری باید متعادل باشد اما برخی مدیران به جای جبران ضعف‌ها، بحث جدایی را مطرح کرده‌اند که این نوعی فرافکنی است.

 

با سرنوشت مردم سیاسی رفتار نشود

محمدرضا رضایی‌کوچی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری خانه ملت، با انتقاد از مصوبه جدید دولت مبنی‌بر جداسازی شهرری از تهران٬ اظهار داشت: به طور حتم این مصوبه جنبه کارشناسی و علمی ندارد.

نماینده مردم جهرم در مجلس شورای اسلامی٬ با تأکید بر تبعات و مشکلات جداسازی شهرری از تهران٬ تصریح کرد: به‌طور حتم اگر این مصوبه اجرایی شود؛ شهرری با مشکلات مدیریتی  و بهم‌ریختگی روبه‌رو خواهد بود.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون اجرای مصوبه جداسازی شهرری از تهران به صلاح نیست٬ افزود: با توجه به ضعف مدیریتی و کمبود اعتبار در شهرداری شهرری٬ این شهر در آینده با مشکلات زیادی دست‌وپنجه نرم می‌کند.

رضایی‌کوچی با بیان اینکه اجرای طرح‌های غیرکارشناسی با تغییر دولت با شکست روبه‌رو می‌شود٬ یاد‌آور شد: با توجه به اینکه حدود یک سال  بیشتر از عمر دولت دهم باقی نمانده؛ اجرای مصوبه جداسازی شهرری از تهران بعد از مدتی موجب سرگردانی مردم و دستگاه‌های اداری این شهر می‌شود.

این نماینده مجلس نهم٬ با اشاره به اظهارات کارشناسان مبنی‌بر سیاسی بودن مصوبه جداسازی شهرری از تهران٬ اعلام کرد: اقدامات سیاسی آسیب‌های زیادی را به کشور وارد می‌کند٬ از این‌رو نباید به مسائل شهری و کشوری نگاه سیاسی داشت؛ بلکه طرح‌ها باید با رویکردی کارشناسانه به مرحله اجرا برسد.

نایب رئیس اول کمیسیون عمران مجلس٬ با اعلام اینکه مصوبه جداسازی شهرری از تهران طی روزهای آتی در کمیسیون عمران بررسی می‌شود٬ افزود: دولت باید توجه کند که نباید با سرنوشت مردم سیاسی رفتار کرد.

 

جدایی ری از تهران؛ سناریوی جدید دولت

نادر قاضی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری خانه ملت٬ با انتقاد از مصوبه جدید دولت مبنی‌بر جداسازی شهرری از تهران٬ تصریح کرد: به طور حتم این مصوبه جنبه کارشناسی و علمی ندارد.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شواری اسلامی٬ از کمبود اعتبار در شهرداری شهرری خبر داد و افزود: هم‌اکنون شهرداری تهران بزرگ، اعتبارات و مالیات را از مناطق شمالی تهران دریافت و بخشی از آن را به شهرری تزریق می‌کند. از این رو به‌طور حتم شهرداری شهرری اعتبارات مناسب را برای پوشش این شهر ندارد.

وی ادامه داد: هم‌اکنون تمام آب‌های مناطق کلانشهرتهران به دشت‌های شهرری سرریز می‌شود٬ حال تصور کنید که در صورت وقوع سیل در این شهر٬ به‌طور حتم شهرداری شهرری توان ارائه خدمات شهری را ندارد. اما هم‌اکنون اگر اتفاقی در حوزه استحفاضی شهرداری تهران رخ دهد تمام شهرداری مناطق برای کمک به بخش‌های دیگر بسیج می‌شوند.

قاضی‌پور با بیان اینکه اجرای طرح‌های غیرکارشناسی با تغییر دولت با شکست روبه‌رو می‌شود٬ یاد‌آور شد: با توجه به اینکه حدود یک سال از عمر دولت دهم باقی مانده؛ اجرای مصوبه جداسازی شهرری از تهران بعد از مدتی موجب سرگردانی مردم و دستگاه‌های اداری این شهر می‌شود.

عضو هیأت رئیسه فراکسیون مدیریت شهری و روستایی مجلس٬ بیشترین ضرر اجرای مصوبه جداسازی شهرری از تهران را معطوف به مردم شهرری خواند و گفت: دولت باید از اجرای طرح‌هایی که به ضرر مردم است؛ اجتناب کند.

موافقان این طرح منابع درآمدی این شهر و داشتن فرمانداری جدا را دلیل  اجرایی شدن این طرح عنوان می‌کنند و مخالفان نیز تاکید بر مشکلات این جدایی بر تهران از جمله افزایش مهاجرت‌پذیری و مشکلات اجتماعی دارند. اما هنوز مشخص نیست در میدان عمل کدام سوی قوی‌تر عمل می‌کنند٬ به امید روزی که دیگر شاهد اقدامات خلق‌الساعه دولتمردان کشور نباشیم و اجرای طرح‌ها تنها منوط به اقدامات کارشناسی باشد./

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.