آرشیو انعکاس
برای دسترسی به بخش های اصلی سایت از این قسمت استفاده کنید

طرح توانمندسازی روستاها در 12 استان محروم کشور اجرا شد

 به گزارش راگا نیوز به نقل از مهر:مدیرعامل مؤسسه خیریه امام علی(ع) شهرری اظهار داشت: طرح توانمندسازی روستاها در 12 استان محروم کشور توسط مؤسسه خیریه امام علی(ع) اجرا شد.

سید اکبر کسائی زادگان در گفتگو با خبرنگار مهر با تأکید بر اینکه طرح توانمندسازی روستاها نیازمند حمایت بیشتر دولت است، افزود: اگرطرح توانمندسازی روستاها در تمامی خیریه ها، ارگانها و سازمانهای مرتبط با موضوع فقرزدایی اجرا و دولت نیز نیمی از هزینه ها را متقبل شود، به جرأت می توانیم بگوییم در چشمانداز 1400، روستای فقیری درکشور نخواهیم داشت و مهاجرتهای معکوس به سرعت آغاز خواهد شد.

وی در خصوص تاریخچه مؤسسه خیریه امام علی(ع) شهرری گفت: مؤسسه خیریه امام علی(ع) شهرری در سال 73 فعالیت خود را آغاز کرده و با هدف دستگیری از درماندگان و اقشار آسیب پذیر جامعه و توانمندسازی زنان خودسرپرست فعالیت می کند.

اجرای فعالیتهای عمرانی در روستاها از مهمترین اهداف این مؤسسه است

وی افزود: این مؤسسه تا کنون موفق شده که در 12 استان محروم کشور فعالیت خود رابرای توانمندسازی اهالی روستا انجام دهد و فعالیتهای عمرانی درروستاهای محروم کشور یکی از مهمترین و اصلی ترین اقدامات این مؤسسه با هدف ترمیم و بهینه سازی محل زندگی روستاییان محروم در پایتخت و دیگر استانها بوده است.

این مسئول عنوان کرد: باید طرح توانمندسازی برای فقرا، در گروههای دانش آموز، زنان خودسرپرست، جوانان بیکار و … اجرایی شود و براساس توان هر فرد موقعیتی برایش ایجاد تا بتوان آموزشهای لازم را به آنها داد و زمینه ادامه تحصیل آنها را فراهم و با دادن سرمایه به زنان خود پرست، آنها را در فعالیت یاری کنیم.

ضرورت توجه بیشتر به صنایع دستی کشور

وی ادامه داد: متأسفانه تولیدات فعلی، بازاری ندارد و تاکنون فردی نبوده که بتواند در کشور، بازار جهانی برای تولیدات صنایع دستی ایجاد کند که دولت نیز باید وقت زیادی را بر روی این موضوع صرف کند زیرا کشور چین 38 درصد بودجه اش را از صنایع دستی تأمین می کند و ما نیز می توانیم این چنین برنامه ای را برای خانواده های محروم که تعداد آنها به چندین میلیون نفر در کشور رسیده، اجرا و با برنامه ریزی، تولیدات آنها را صادر کنیم.

حدود 700 نفر از مددجویان صاحب خانه شدند

کسائی زادگان بیان داشت: در سالهای اخیر که محرومان توان خرید مسکن را نداشتند، خانه های مناسب را با تسهیلات دولتی و با حداقل قیمت مسکن در اختیارشان گذاشتیم و موفق شدیم، نزدیک به 600 تا 700 نفر را یا خانه دار کرده و یا تعدادی از خانه ها را در حال ساخت داشته باشیم.

وی با اشاره به نتیجه دو تا سه سال گذشته فعالیت این مؤسسه افزود: نتیجه حاصل شده این بود که تمام فعالیتهای ما در کلان شهرها اشتباه است، زیرا با اعطای خدمات و تسهیلات به مردم برای آنها تبیلغات سوء می کنیم که “فقیران روستا به کلان شهرها بیایید” و نتیجه گرفتیم که این کار اشتباه است و به جای این که در کلان شهرهایی مانند تهران، تسهیلات بدهیم در روستاها این طرحها بهتر است.

توجه به مهاجرت معکوس در طرح توانمندسازی روستاها

مدیرعامل مؤسسه خیریه امام علی(ع) شهرری گفت: طرحی برای توانمندسازی روستاییان و پیشگیری از مهاجرت آنها نوشته شده و بر روی مهاجرت معکوس نیز کار شد که بحمدالله طرح به صورت موفقیت آمیز اجرا و خیرین و خیریه های بزرگ از مناطق محروم بازدید کردند و تا به امروز در 12 استان این طرح اجرایی شده است.

سبد ارزاق در ماه رمضان بین مددجویان توزیع شد

وی در خصوص فعالیتهای ماه رمضان این مؤسسه نیز گفت: اعطای بن، سبد ارزاق و …  در فعالیتهای ماه رمضان جزو حاشیه فعالیتهای ما در این مؤسسه محسوب می شود و اصلی ترین کار ما هم اکنون توانمندسازی روستاهاست و اثبات شد که ما می توانیم در روستاها با هزینه کمتری اشتغال ایجاد کرده و از مهاجرت جلوگیری کنیم.

کسائی زادگان با اشاره به اینکه در روستاها چهار محور تعیین و اجرا می شود، تأکید کرد: قدم اول فعالیت ما فرهنگ سازی با کار کردن بر روی ذهن افراد، بالا بردن امید به زندگی در افراد، ایجاد زمینه ارتقای دانش آموزانی که تا پنجم ابتدایی بیشتر تحصیل نداشتند، به وسیله تهیه سرویس و تشویق بود و پس از فرهنگ سازی، در بحث سلامت پزشکان، گروهی از دانشجویان پزشکی را ازتهران به روستاها بردیم و برای کلیه افراد پرونده ایجاد و انواع و اقسام بیماریهای قدیمی و ناشناخته را شناسایی و جراحی یا طول درمان برای افراد مشخص شد و در روستایی که حتی فرهنگ عینک زدن برایشان منفی بود، دید آنهارا به این مسئله تغییر و تعداد 200 عینک را در یک روستا با شماره های مختلف برای افراد نیازمند تهیه کردیم.

توانمندسازی روستاها با اشتغالزایی صورت گرفت

وی یاد آور شد: پس از سلامت وارد بحث اشتغال شدیم و تعداد دام را درروستایی که حتی آب نداشت، ارتقا دادیم و به هر منزل 50 جوجه و مرغ رسمی داده شد و همچنین برای برخی وسیله نقلیه خریده شد.

رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل مؤسسه خیریه امام علی(ع) شهرری اضافه کرد: هم اکنون تمامی اهالی روستا که 50 خانوار بودند و هم اکنون 80 خانوار هستند، شاغل شده، دامهای آنها به 50 رأس رسیده و در روستای نمونه، لبخند برروی لبان مردم آمده و امید به زندگی دارند.

وی گفت: هم اکنون نیز صادرات تخم مرغ دارند و دامشان را می فروشند و همه منازل نو شده و خودشان خانه ها راضد زلزله ساختند و شیرینی این طرح در جایی بود که روستاهای همجوار از این روستا الگو گرفته و همه طرح را اجرا می کنند.

کسائی زادگان با بیان اینکه بانوان روستایی در زمینه آموزش خودکفا شده اند، ادامه داد:در زمینه آموزش قرآن، احکام، گلسازی و … در میان بانوان، همه آنها خودکفا شده اند و ما می خواهیم عمده امکانات را به سمت توانمندسازی روستا و پیشگیری از مهاجرت روستاها و مهاجرت معکوس سوق دهیم و می خواهیم موفقیت خود را از طریق رسانه ملی به اطلاع مردم برسانیم تا مردم نیز بتوانند خدمات خود را در روستاها ارائه دهند.

200 مددجوی شهرری تحت پوشش این مؤسسه هستند

وی تصریح کرد: بعد از اینکه مددجویان توانمند شدند با آنها خداحافظی می کنیم که هم اکنون بیشتر مددجویان ما توانمند شده اند وبرخی از آنها شاغل شده و خود به خیریه کمک می کنند.

کسائی زادگان با بیان اینکه طرح یاری گری ما با دیگر مؤسسه های خیریه متفاوت است، افزود: در این مؤسسه پولی از یاریگر دریافت نمی شود و فرد یاریگر، پول را مستقیم به حساب فرد نیازمند واریز می کند و بسیاری از مددجویان نیز از دیگر مکانها به این مؤسسه آمدند زیرا در مؤسسه دیگر نتوانستند موفق شوند و ما با توجه به توانمندسازی افراد، تمامی مددجویان را جذب کردیم و هیچگونه محدودیتی را برای آنها نگذاشتیم.

برای کشوری کردن طرح توانمندسازی در تلاش هستیم

وی بیان کرد: بر اساس تعاملاتی که با کمیته امداد صورت گرفت، قرار است طرح توانمندسازی کشوری شود و هر ماه نیز یکی دو بار با حضور مسئولان، خیرین و مؤسسات خیریه به منطقه محروم سرزده می شود تا با معرفی کار، این فرهنگ توسعه یابد

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.