طرح کنترل سیلیس در محیط کار بهدقت در شبکه بهداشت شهرستان ری اجرا میشود
به گزارش راگا نیوز ، مهندس محمدرضا رنجبران کارشناس مسئول بهداشت حرفهای شبکه شهرری از نظارت دقیق بازرسان این شبکه در مورد کنترل سیلیس در صنایع خبر داد. وی گفت: طرح کنترل سیلیس در دستور کار واحد بهداشت حرفهای قرار دارد و بازرسان با حضور در کارگاهها و کارخانهها چکلیست مربوطه را پرکرده و در صورت مشاهده مشکل، نکات ایمنی را به مسئولین متذکر میشوند.
سیلیس، دومین ماده معدنی رایج در ساختار زمین است. در ماسه، تعدادی از سنگها مانند گرانیت، ماسهسنگها، تختهسنگها، سنگ چخماق، در زغال و تعدادی از سنگهای معدنی و آلی متالیک یافت میشود. کارهایی مانند بریدن، شکستن، خرد کردن، سوراخ کردن، آسیاب کردن و منفجر کردن ممکن است باعث انتشار سیلیس در محیط شود. سیلیس ممکن است در موادی مانند شیشه، پلاستیک و خاک وجود داشته باشد. تماس مداوم با ذرات سیلیس میتواند منجر به بروز بیماری سیلیکوزیس شود. سیلیکوزیس، یک بیماری شغلی ریوی است که براثر استنشاق ذرات کریستالهای سیلیس ایجاد میشود و باعث التهاب و زخم شدن ندولها در بخش بالایی ریه میشود. سیلیکوزیس، با کوتاه شدن تنفس، تب و سیانوزیس (پوستآبی رنگ) ظاهر میشود. ممکن است اغلب با ادم ریه، پنومونی و توبرکولوزیس همراه باشد.
صاحبان صنایعی که به دلیل نوع فعالیت احتمال انتشار ذرات سیلیس در فضای کار آنها وجود دارد باید اقدامات پیشگیرانه را بهدقت انجام داده تا از بروز این بیماری در کارگران جلوگیری شود. صنایعی چون سنگبری، سنگکوبی، شیشهسازی، ماسه شویی، راهآهن و ریختهگری و ذوب مواد ازجمله صنایعی است که باید دقت و کنترل بیشتری را در این مورد داشته باشند.
رنجبران ادامه داد: رعایت نکاتی مانند استفاده صحیح از وسایل کار، کنترل مداوم میزان سیلیس فضا، استفاده از ماسک و وسایل ایمنی فردی، انبارداری دقیق سیلیس و معاینات دورهای کارگران از نکاتی است که در صورت رعایت میتواند از بروز بیماری سیلیکوزیس جلوگیری کند.
کارشناس مسئول شبکه افزود: نظارت بر سالم بودن وسایل حفاظتی نیز ازجمله مواردی است که باید مدنظر باشد. زیر استفاده از وسایل خراب هیچ ایمنی را برای کارگران ایجاد نمیکند.
مهندس رنجبران در پایان گفت: امید است با همکاری صنایع و آموزش و نظارت مداوم بازرسان شبکه بتوانیم از بروز بیماری جلوگیری کرده و سلامت کارگران تأمین کنیم.