آرشیو انعکاس
برای دسترسی به بخش های اصلی سایت از این قسمت استفاده کنید

مخالفتهای اهالی شهرری با جدایی از تهران/ موافقان اندک هستند

راگا نیوز :بیشتر اهالی ری با بیان دلایل مختلف خود در خصوص جدایی ری از تهران، می گویند؛ با جدایی ری از شهر تهران موافق نیستند زیرا چنین اقدامی مشکلات فراوانی را برای این منطقه ایجاد خواهد کرد.

به گزارش  مهر، چند هفته از مطرح شدن موضوع جدایی شهرری از کلانشهر تهران می گذرد و این مسئله، روزانه بر سر زبان اهالی ری جاری شده و آنها نظرات مختلف خود را با یکدیگر در خصوص این موضوع در میان می گذارند.

برخی از آنها از این تصمیم ناراضی بوده و برخی دیگر نیز استقبال کرده اند اما در این میان بیشتر مردم این منطقه با جدایی ری از شهر تهران، موافق نبوده و نظر منفی نسبت به این موضوع دارند.

در همین راستا، خبرنگار مهر به سراغ چند تن از اهالی منطقه 20 تهران رفته تا نظرات مثبت و منفی آنها را در این خصوص جویا شود.

شهروند شهرری: صد در صد با جدایی ری از تهران مخالف هستم

یکی از افراد بومی ری و فعال حوزه فرهنگی این منطقه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: من به عنوان یک شهروند بومی ساکن شهرری و از نگاه فردی که کار فرهنگی انجام می دهد و دغدغه فرهنگی دارد، صد درصد مخالف این موضوع هستم و دلیل آن، همان طور که مخالفان نیز دلایل خود را عنوان کردند، محروم شدن شهرری و مردم آن از بسیاری از امکانات است.

شهناز رحمانی افزود: انجام کار فرهنگی در هر مکانی با هزینه هنگفتی روبروست و کار فرهنگی در درجه اول درآمدزا نیست و تا زمانی که این کار جا بیافتد، نیازمند حمایت مالی است که اگر قرار باشد، شهرری از مناطق دیگر تهران جدا و رها شود، صد در صد شهرری به مشکلات زیادی بر می خورد.

برخی امکانات فرهنگی ایجاد شده در ری با حمایت شهرداری تهران بوده است

وی در خصوص امکانات فعلی شهرری عنوان کرد: امکاناتی که در شهرری مستقر شده مانند سینما راگا، همه با حمایت شهرداری تهران بوده و اگر این حمایتها برداشته شود، شهرری چه میزان درآمد دارد که بتواند همچنین فعالیتهایی را داشته باشد و شاید برای مردم ما بیش از این دیگر اماکن فرهنگی و ورزشی گسترش پیدا نکند و آنها نیز رسما اعتراض نکنند زیرا متأسفانه به قدری درگیر زندگی خود هستند که نمی توانند اعتراضی داشته باشند.

افرادی که دغدغه فرهنگی دارند باید مخالف این اقدام باشند

وی با اشاره به اینکه “اگر فردی ادعا و دغدغه کار فرهنگی دارد، باید در مقابل این موضوع مخالفت و مقاومت کند”، افزود: این فرد باید به خاطر رشد مکانی که در آن زندگی می کند، مخالفت داشته باشد نه به دلیل آنکه صرفا در این منطقه زندگی می کند، زیرا مردم به فعالیتهای فرهنگی بسیار نیازمندند، همان طور که هم اکنون نیاز به سینمای راگا در شهرری حس می شود و شهرری به چنین اقداماتی نیاز دارد پس در نتیجه صد در صد مخالف جدایی ری از تهران هستم.

ری با جدایی از تهران پیشرفت بیشتری خواهد کرد

یکی دیگر از اهالی شهرری بیان داشت: شهرری نسبت به تهران از لحاظ مذهبی و فرهنگی از قدمت بالاتری برخوردار است که اگر از تهران جدا شود، مطمئنا شهرری به جاهایی می رسد که شاید بتواند در بین بسیاری از مناطق تهران حرف اول را بزند تا اینکه وابسته به شهرداری تهران باشد و آنها بخواهند برای ما تصمیم بگیرند.

میلاد رفیقی ادامه داد: هم اکنون نیز شهرری ویژگیهای بسیار خوبی داشته و در اطراف ری، منابع طبیعی، مکانهای دیدنی و گردشگری خوبی وجود دارد و با وجود حرم حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) در این منطقه، یک مهمانسرای مستقل و خوب برای گردشگرانمان وجود ندارد که این نشان از رسیدگی نشدن به این منطقه است.

شهرری نیازمند تصمیم گیری مستقل است

وی با اشاره به اینکه شهرداری تهران برای مناطق زیرمجموعه برنامه ریزی خوبی دارد، گفت: شهرری اگر فرماندار و شهردار مستقلی داشته باشد که خودشان تصمیم بگیرند، بسیار بهتر خواهد بود که به تبع، این مکان به یکی از شهرهای خوب ایران تبدیل خواهد شد و با توجه به جاذبه آن و حضور میلیونها نفر در حرم حضرت عبدالعظیم(ع) می تواند به منطقه نمونه جهانی تبدیل شود و بسیاری از مسائل با جدایی شهرری بسیار بهتر اتفاق می افتد.

یکی دیگر از اهالی شهرری معتقد است: مسئله جدایی شهرری از تهران، شاید از لحاظ قانونی صحیح باشد اما در بسیاری از مواقع به نفع مردم ری نیست و ممکن است که قانون نیز نواقص، مضرات و مشکلاتی را داشته باشد.

جدایی شهرری از تهران باید به نفع مردم این منطقه باشد

قاسم کرمی افزود: می خواهم بگویم که آیا جدایی ری از تهران، در نهایت به نفع مردم ری خواهد بود یا خیر؟ یعنی منابعی که در شهرری وجود داشته و از آن استفاده می شود، همانند پالایشگاه نفت تهران، آثار باستانی و زمینهای کشاورزی، برای مردم ری می ماند و یا بودجه اش صرف تهران می شود و مردم ری بلاتکلیف
می مانند و در کل اگر مدیریت واحد باشد، اداره شهرری بسیار راحت تر صورت می گیرد.

برای این اقدام باید نظرسنجی کلی صورت بگیرد

عباس رجبی که با همسر خود در شهرری زندگی می کند نیز در این خصوص می گوید: باید در مسئله جدایی ری از تهران، رأی اکثر رؤسا و مردم جمع آوری شود تا مشخص شود که چه کسانی مخالف و چه کسانی موافقند و باید در کل نظر سنجی صورت گیرد.

وی اضافه کرد: هم اکنون مسئولان نیز راضی نیستند، همان طور که “علیرضا دبیر” نیز می گفت چرا دولت بر این موضوع پافشاری دارد؟ همان گونه که شهرری دو بار در سالهای 60 و 73 از تهران جدا شد و در هر دو مورد تبعات منفی به دنبال داشته و هم اکنون نمی دانیم این موضوع برای چیست؟!

نگرانی مردم برای ماندگاری ظرفیتهای موجود در ری

رجبی بیان داشت: شهرری، پالایشگاه و بنگاههای اقتصادی زیادی دارد که تکلیف آنها نیز به هیچ عنوان مشخص نیست و باید دانست بودجه و عوارض و مدیریت پالایشگاه تهران که جزو شهرری است، در زمانی که شهرری از تهران جدا می شود، به چه صورت خواهد بود.

محسن رحمانی نیز که از کهنسالان این منطقه است، می گوید: اگر شهرری جدا نشود، بسیار بهتر است به دلیل اینکه شهرری از جمله شهرهای قدیمی و باسابقه است.

جدایی ری از تهران در صورتی که به نفع مردم است، صورت بگیرد

خانمی که بیش از 30 سال ساکن یکی از محلات ری است، می گوید: اگر با این اقدام ارزانی شود، بسیار خوب است، مخصوصا اینکه شهرری از شهرنشینی دور می شود و قیمتهای مسکن نیز کاهش می یابد.

نسرین حسینی افزود:  با توجه به اینکه هم اکنون قیمت خانه های شهرری بسیار افزایش داشته و با برخی از مناطق شهر تهران هم قیمت است و هیچ اختلافی با مسکنهای شهر تهران ندارد که اگر تبدیل به یک شهرستان شود و توقعات صاحب خانه ها پایین بیاید، خوب است ولی اگر بخواهد تبدیل به یک شهرستان عقب افتاده شود، موافق نیستم؛ در کل اگر به نفع مردم ری باشد، بسیار خوب است.

وی گفت: با توجه به اینکه 30 سال ساکن منطقه 20 تهران هستم، دوست دارم در محیطی که زندگی می کنم ارزانی بوده و از تجمل گرایی دور باشد و با تحقق این دو، دیگر برایم فرقی ندارد که ری از تهران جدا شود یا نشود.

جدایی ری از تهران یک طرح سیاسی به نظر می رسد

از دیگر شهروندان این منطقه رحیم کریمی است که در حوزه فرهنگی و اجتماعی در این منطقه فعال بوده و می گوید: این طرح طرحی سیاسی است تا اینکه طرحی عمرانی و از تصمیمات کشوری باشد زیرا زمانی که طرح تفصیلی جدید شهر تهران ابلاغ شد، علی نیکزاد وزیر راه و شهرسازی این طرح را امضا کرده و طی این طرح تفصیلی، شهرری در منطقه 20 تهران به عنوان قطب تجارتی جهانی انتخاب شده و قرار است که با پتانسیل موجود فعالیت خود را آغاز کند.

وی اضافه کرد: امیدوارم مسئولان با سعه صدر این موضوع را حل کنند، همان طور که پس از مطرح شدن جدایی ری از تهران، نمایندگان مردم نیز اعتراضاتی را به دفتر مقام معظم رهبری دادند و شکایت حقوقی و حقیقی به دیوان عدالت، نسبت به ابطال مصوبه جدایی شهرری از تهران داده شد.

درهم ریختگی فرهنگی به نفع مردم ری نیست

کریمی عنوان کرد: طی سال گذشته درآمد شهرداری منطقه 20 تهران، 30 میلیارد تومان و هزینه آن حدود 300 میلیارد تومان بوده که اگر ری از تهران جدا شود، دیگر این بودجه نیز انتقال داده نمی شود و سرای محلات و کارهای فرهنگی و اجتماعی به دلیل تغییر مالکیت لغو می شود و ناهماهنگی و برهم ریختگی فرهنگی ایجاد خواهد شد که امیدواریم این اتفاق نیافتد زیرا به نفع مردم ری نیست.

با استان شدن شهرری موافقیم نه شهرستان شدن آن

وی افزود: اگر شهرری از تهران جدا شود، تبدیل به یک شهرستان می شود که خوب نیست ولی اگر تبدیل به استان می شد و بودجه استانی می گرفت به طبع می توانست کارهای بهتری انجام شود اما هنگامی که قرار است یکی از مناطق شهر تهران به یک شهرستان تبدیل شود، بودجه شهرستانی نیز کفاف فعالیتهای آن را نخواهد داد که امیدواریم این اتفاق برای شهرری نیفتد، زیرا اگر عملی شود به نفع شهرری نخواهد بود.

جدایی ری کاهش قیمت مسکن را به دنبال دارد

بهرام مجد یکی از مغازه داران این منطقه و ساکن شهرری است که معتقد است: تبدیل شدن شهرری به یک شهرستان، سبب کاهش قیمت مسکن های شهرری می شود و ساکن شدن اهالی مناطق مجاور این منطقه در این شهرستان به دلیل کاهش قیمت مسکن، افزایش جمعیت شهرری و سنگین شدن بار ترافیکی آن را به دنبال خواهد داشت.

شهردار منطقه 20: تزریق یأس به مردم ری صحیح نیست

در کنار مخالفتها و موافقتهای مردم در بحث جدایی ری از تهران، پیش از این شهردار منطقه 20 اعلام کرده بود: برخی از افراد یأس و ناامیدی را با موضوعاتی از قبیل کار، فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی در میان مردم تزریق می کنند که به نفع مردم شهرری نیست.

عظیم بابایی افزود: آنچه که خیر و صلاح مردم شهرری است باید اتفاق افتد و چیزی که برای ما مهم است وحدت و یکپارچی مردم است.

وی گفت: جنگ روانی که برای جدایی شهرری به راه افتاده، ممکن است تأثیر خود را بر سرمایه گذاران و املاک این منطقه نیز بگذارد.

بابایی ادامه داد: ما نباید در خدمات به مردم کوچکترین غفلتی را داشته باشیم و طبیعی است که اگر مردم و فرهیختگان شهرری نظرشان بر این باشد که شهرری از تهران منفک شود، ما نیز همین نظر را خواهیم داشت.

فرماندار ری: مسئله ای به نام انتزاع ری از تهران نداریم

فرماندار شهرستان ری نیز در گفتگویی که پیش از این با خبرگزاری مهر داشت، عنوان کرده بود که مسئله ای به نام انتزاع ری از تهران نداریم چرا که ما در همه بخشها ازجمله اجرایی و قضایی مستقل بوده و تنها شهرداری این منطقه وابسته به تهراناست.

امیرحسین باقرنژاد بر ناصحیح بودن عنوان “جدایی ری از تهران” تأکید کرده و اعلام کرده بود کهما می خواهیم تهران را از شهرری جدا کنیم.

شهرستان ری با توجه به پیشینه تاریخی، فرهنگی و مذهبی و همچنین ظرفیتهایی که در بخشهای مختلف دارد، نباید به دلیل جدایی شهرداری آن از دیگر مناطق تهران، دچار جنگ روانی شود.

اگر قرار است در شهر، منطقه و یا شهرستانی تغییر و تحولی ایجاد شود، این دگرگونی باید به رشد مناطق بیانجامد نه اینکه بسیاری از امکانات از آن رخت ببندد.

این شهرستان دارای پتانسیلهای فراوانی است و چه بسا گاهی همین ظرفیتها موجب پیشرفت کلانشهر تهران شده است.

در هر صورت مردم این منطقه حق دارند که نظرات خود را در خصوص تغییرات آینده شهر خود بیان کرده و مسئولان نیز استحقاق این را دارند که طبق قانون اعمال نظر کنند.

به گفته شهردار منطقه 20 تهران، آنچه مهم است اتحاد و همدلی مردم این شهرستان برای رشد و اعتلای بیش از پیش قبله تهران است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.