پروژه ساخت مجتمع مسکونی فرهنگیان به دستور مقامات قضایی متوقف شده است
امیرمسیب رحیم زاده اظهارداشت: درپی نمایان شدن آثار باستانی براثر گوبرداری با حجم بسیار بالا برای ساخت مجتمع مسکونی در محدوده میدان معلم ، بلافاصله در آذرماه سال گذشته از سوی این اداره به شهرداری منطقه 20 و پیمانکار و مالک این پروژه اخطاریه توقف عملیات ابلاغ شد.
وی گفت: در پی این اقدام میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی ری ، دستگاه قضایی ری نیز دستوری مبنی بر توقف 20 روزه عملیات اجرایی کار و همکاری پیمانکار با پژوهش های باستان شناسی استان تهران صادر کرد.
مسوول میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی شهرستان ری افزود: متاسفانه این گودبرداری با این حجم بسیار بالا به وسعت 2 تا 3 هکتاری بدون هیچگونه دریافت استعلامی از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و تنها با دریافت مجوز ساخت از شهرداری شروع شده بود.
رحیم زداه اظهارکرد: بعد از این اقدامات ، پیمانکار این پروژه مجددا بدون توجه به دستور مقام قضایی و عدم همکاری با باستان شناسان استان تهران فعالیت عمرانی خود را ادامه می دهد که با پیگیری ویژه واحد حقوقی سازمان میراث فرهنگی استان تهران کار متوقف و پرونده از سوی مراجع ذیصلاح قانونی در حال پیگیری است.
مسوول میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی شهرستان ری توضیح داد که حفظ و نگهداری آثار باستانی کاری بس سخت و در عین حال پرهزینه می باشد که برای این امر بودجه قابل توجه ای باید صرف کرد.
وی در پاسخ به این سوال که برای محدوده شهرستان و نقاط تاریخی و باستانی آن نقشه مشخصی وجود دارد تا سازندگان و پیمانکاران با مشکل ساخت و ساز موجه نشوند ، اظهارداشت: شهرستان ری از تاریخ و سابقه باستانی بالایی برخوردار است و از این رو پیش از این نیز به مسوولان شهرداری برای اعطای مجوز ساخت و گودبرداری های عظیم تذکرات لازم جهت همکاری با این اداره داده شده بود.
رحیم زاده گفت: چنانچه این همکاری در بین دستگاههای متولی وجود داشته باشد نه تنها مشکل حقوقی و مراجعه به دستگاه قضایی لازم نخواهد بود بلکه زمان تلف شده و صرف هزینه های هنگفت برای این چنین اموری که متاسفانه منافع عام را به دنبال خواهد داشت ، با مشکل مواجه نخواهد شد.
این گزارش حاکیست تا پیش از این مسوول واحد نجات بخشی پژوهشکده باستان شناسی در گفت و گو با ایرنا ، از گودبرداری در بافت باستانی شهرری برای ساخت و ساز دو مجتمع مسکونی که باعث نابودی آثار تاریخی و فرهنگی در این منطقه شد ، خبر داده بود.
علیرضا سرداری در این مصاحبه خبری افزوده بود: این دو مجتمع در دست ساخت ، در محدوده میدان معلم و خیابان شهیدکریمی شهرری قرار دارد و آثار تاریخی مکشوفه در این محدوده به دوره سلجوقی، ایلخانی و دوره های معاصر باز می گردد،.
وی این آثار را شامل بقایای کوره های سفال پزی ، پی دیوارهای آجری و کف فرش های آجری عنوان می کند که شواهدی از آنها در دیواره ها و برش های این گودبرداری ها تا عمق شش و هفت متری نمایان شده است.
سرداری اضافه کرد: گودبرداری این دو مجتمع بدون استعلام از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و تنها با دریافت مجوز ساخت از شهرداری شروع شده است.
وی با اشاره به وسعت 2 تا 3 هکتاری این گودبرداری ها اظهار می دارد: در بافت باستانی شهرری تا عمق پنج تا شش متری آثار تاریخی وجود دارد و بدون هیچگونه استعلامی اقدام به ساخت و ساز روی این آثار می شود.
سرداری مدعی شده است: مجریان این طرح ها هیچگونه اطلاعی به میراث فرهنگی نداده و شهرداری منطقه نیز آنها را به گرفتن مجوز از میراث فرهنگی ملزم نکرده است.
این باستان شناس تاکید دارد افراد حقیقی و حقوقی با توجه به باستانی بودن تمامی نقاط شهرری بهتر است در ساخت و سازهای آینده به این مهم توجه کنند و پیش از هرگونه اقدامی به ویژه گودبرداری، برای مکان سنجی آثار تاریخی و عملیات نجات بخشی به پژوهشکده باستان شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری مراجعه کنند.
بنابراین گزارش ، در پی توقف عملیات ساخت و ساز پروژه مسکونی فرهنگیان (یاس 2) شهر ری ، مسوولان شهرداری منطقه 20 نیز ضمن تایید این خبر اعلام کردند که پیمانکار به دنبال رفع مساله پیش آمده است.