نایب رئیس شورای شهر تهران: تشکیل کارگروه مدیریت شهری گام شایستهای در راستای رشد همه جانبه ری است
به گزارش راگانیوز به نقل از فارس، تهران هر روز و هر روز بزرگ و بزرگتر میشود. جمعیت تهران ساعت به ساعت ازایش مییابد. زندگی شهری در تهران لحظه به لحظه پیچیدهتر میشود. همین بزرگی، افزایش و پیچیدگی مشکلاتی را برای کلانشهر تهران به ارمغان میآورد که باید برای آن راهحلی یافت.
مشکلاتی گاه آنقدر کوچک که دیده نمیشود و فقط تخریبهایش قابل لمس است و شناساییاش نیازمند نگاهی کارشناسانه و موشکافانه است. گاه نگاه آنقدر باید دقیق باشد که جز نزدیکترین افراد به موضوع، صلاحیت اظهار نظر ندارد. درست در همین مواقع است که ضرورت شکلگیری نهادهای مردمی باشند و با عنوان «شورایاری محلات شهر» حس میشود. شورایی که شورایارانش باید وضع موجود را بشناسند، فرهنگسازی کنند و با محلهها هم تعامل کنند.
خوشبختانه در طول چند سال اخیر و بر اساس تدابیر مدیریت شهرداری تهران این اتفاق در کلانشهر تهران افتاده است و تشکل مردمی شورایاران تشکیل و تقویت شده است و اکنون بیش از 370 کانون شورایاری در محلات مختلف شهر تهران فعالیت دارند که میتوان با صراحت آنها را بازوهای کمکی شهرداری تهران و پل ارتباطی شهروندان با شهرداری معرفی کرد.
پس از تشکیل چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران روسای کمیسیونهای مختلف شورا انتخاب و نظارت بر امور شهر و شهروندان در دستور کار اعضای شوراها قرار گرفت و در این تغییر و تحولات جدید مرتضی طلایی، نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران، ریاست ستاد هماهنگی شورایاران شهر تهران را عهدهدار شد.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران به فرموده رهبری معظم انقلاب مبنی بر «ری قبله تهران است» اشاره کرد و افزود: تشکیل کارگروه مدیریت شهری در منطقه 20، نشان میدهد که اجماع خوبی بین فرمانداری ری، مدیریت شهری و ارگانهای اجرایی شهرری ایجاد شده است و این موضوع را میتوان در راستای رشد همه جانبه این منطقه ویژه به فال نیک گرفت.
وی در راستای موضوع سراهای محلات که از سوی دبیران و مدیران محلات مطرح شد، عنوان کرد: کیفیت عملکرد خانههای سراهای محله از کیفیت آن مهمتر است و مدیران محله باید با ارتباط با مجامع عمومی محلهها که مساجد مهمتر آن است را باید تقویت کنند و مساجد و روحانیون را محور فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی قرار دهند تا تعداد بیشتری از اهالی محلات با سلیقه، استعداد و نگرشهای متفاوتی که دارند بتوانند از امکانات و تسهیلات فرهنگی و آموزشی این اماکن بهرهمند شوند.
منصور کتانباف، شهردار منطقه 20 با اشاره به اهمیت تعامل و ارتباط شورایاران با شهرداری گفت: شورایاریهای محلات، حلقه ارتباطی میان مدیریت محلی و شهروندان هستند که در واقع به تمرین مشارکت مدنی در سطح محلی میپردازند.
وی افزود: با توجه به اینکه سرعت گسترش تهران و تبدیل آن به کلانشهر، تغییر شرایط زندگی، تغییر نیازها و افزایش جمعیت در بسیاری از مناطق، لزوم بازنگری مدیریت در این شهر را موجب گشته است. طرح انتقال اداره شهرها از منطقه محوری به ناحیه محوری و سپس محلهمحوری چند سالی است که بهعنوان راهکاری برای مدیریت بهتر و ارائه خدمات بیشتر به شهروندان به پروژهای با اهمیت برای مدیران شهر تهران تبدیل شده است. و اکنون شورایاران توجه اصول شهروندی، اعتماد اجتماعی، پاسخگویی و نظارت، آزادی و عدالت، حقوق و تکالیف و … پایههای مشارکت مدنی را پیریزی میکنند.
کتانباف، اجرای طرح بازدید مستمر از محلات منطقه را یکی از راههای تقویت حلقه ارتباطی شهرداری با شهروندان و شورایاران دانست و گفت: در طول مدت زمان کوتاهی که در این منطقه خدمت میکنم علاوه بر بازدیدهای مکرر از محلات هر هفته روزهای سهشنبه نیز در یکی از محلات منطقه حضور یافته و از نزدیک در جریان مشکلات محله و نقطه نظرات شورایاران قرار میگیریم و بعد از آن با حضور در یکی از مساجد بر اقامه نماز جماعت، ساعاتی را با اهالی محله به گفتوگو مینشینیم که خوشبختانه اجرای این طرح تاکنون نتایج مثبتی را در راستای شناسایی فرصتها و معضلات محله داشته است.
شورایاری از نگاه قانون
به استناد ماده هفتاد و یک قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب اول خرداد ماه سال 1375 هجری خورشیدی و با عنایت به حجم عظیم و گسترده مسائل و مشکلات مختلف شهری در ابعاد کمی و کیفی خصوصاً در کلانشهر تهران، رفع این مشکلات و بهبود شرایط مستلزم تمرکززدایی و بهرهگیری از نظرات و دیدگاههای آحاد مردم و مشارکت واقعی، پایدار، دائمی و نهادینه، تشکیل انجمنها و سازمانها و نهادهای مدنی داوطلبانه و مردمی است. در راستای تحقق اهداف ذکر شده بهویژه اجرای بندهای ششم و هفتم ماده 71 قانون فوقالذکر، شورای اسلامی شهر تهران به موجب این طرح اقدام به تاسیس انجمنهای شورایاری در محلات تهران کرده است.
سند چشمانداز توسعه
یکی از مهمترین مباحثی که امروزه کارشناسان شهرداری را به خود مشغول داشته است، این است که چگونه میشود به اهداف پیشبینی شده در سند چشمانداز درباره تهران دست یافت؟ بر اساس نظر بیشتر کارشناسان برای رسیدن به این مهم باید از محلات فعالیت را آغاز کرد و در واقع بدون مشارکت مردم این مهم میسر نخواهد شد.
بنابراین سیستم و ساختاری در محلات لازم است که تشکیل شورایاریها در 371 محله و سازماندهی و ساماندهی مناسب و برخورداری از تجارب کافی و لازم در این مورد، سرمایهای ارزشمند به شمار میآید. از سوی دیگر ویژگیهای فرهنگی و اجتماعی شورایاری و گستردگی آن پاسخی مناسب برای رفع نیازمندیهای کلانشهر تهران است.