بهرهبرداری از نخستین نیروگاه زبالهسوز کشور؛ هفته آینده
به همين منظور شهرداري تهران در نخستين گام كار راهاندازي نخستين كارخانه زبالهسوز كشور را در اطراف تهران به پايان رسانده و شرايطي را فراهم آورده است كه روزانه با سوزاندن 200تن زباله 3مگاوات برق توليد شود. عبداللهي از انجام مذاكرات با چند سرمايهگذار ايراني مقيم آمريكا سخن گفت كه درصورت توافق، كار ساخت كارخانههاي زبالهسوز در 2نقطه ديگر تهران به انجام خواهد رسيد. ظرفيت اين كارخانهها درصورت ساخت بين 2000 تا 2400تن زباله در روز خواهد بود و ميزان اعتبار لازم براي اين سرمايهگذاري نيز بين 1200 تا 1500ميليارد تومان است.
به گفته معاون خدمات شهري شهرداري تهران اگر بتوان 2نمونه از اين كارخانههاي زبالهسوز در شهر تهران احداث كرد تقريبا كل زبالههاي تهران تبديل به بيش از 100مگاوات برق و انرژي ميشود. وي از استقبال چند شركت خارجي براي سرمايهگذاري در اين حوزه خبر داد و گفت: بازگشت سود اين سرمايهگذاري 100درصد است؛ ضمن اينكه بانك جهاني بهدليل حمايت از طرحهاي محيطزيستي و جلوگيري از توليد گازهاي گلخانهاي بابت ساخت كارخانههاي زبالهسوز وامهاي خوبي ميدهد.
معاون خدمات شهري شهرداري تهران اظهار اميدواري كرد درصورتيكه موفق شوند نظر مثبت مجلس و سازمان محيطزيست را نسبت به آلايندهنبودن كارخانههاي زبالهسوز جلب كنند اين كارخانهها را ميتوان بهجاي خارج از شهر در داخل شهر و در كنار مجتمعهاي مسكوني ساخت تا ديگر نيازي به هزينه جابهجايي و حمل زباله به خارج شهر نباشدچراكه اين كارخانهها هيچگونه آلايندگي ندارند.
- توافق بر سر زبالههاي بيمارستاني
يكي از مهمترين اخبار اعلام شده از سوي معاون خدمات شهري در نشست با خبرنگاران مربوط به احداث كارخانه زبالهسوز بيمارستاني بود. وي گفت: در بازديدي كه اخيرا وزير بهداشت از نمايشگاه محصولات ارگانيك شهرداري داشت توافقاتي بر سر احداث يك كارخانه زبالهسوز بيمارستاني انجام شد تا بهصورت مشخص، تعريف شده و با مخازن خاص كار انتقال زبالههاي بيمارستاني به زبالهسوزهاي تدارك ديده شده صورت گيرد. به گفته عبداللهي شهرداري روزانه بين 80 تا 90تن زباله بيمارستاني را در تهران جمعآوري ميكند اما براي جمعآوري زبالههاي خطرناك بيمارستاني كه توسط كلينيكها و مراكز جراحي سرپايي توليد ميشود مشكلاتي وجود دارد كه بايد برطرف شوند.