آرشیو انعکاس
برای دسترسی به بخش های اصلی سایت از این قسمت استفاده کنید

غافل شدن از فواید ید موجب پشیمانی است

 کارشناس مسوول واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت شهرستان ری گفت: اگر ید به اندازه مورد نیاز بدن و به صورت روزانه دریافت نشود، پیامدهای گوناگونی در دوران زندگی افراد بوجود خواهد آورد.

ˈماندانا دقیقیˈاظهار داشت: ید در بدن یک انسان بالغ و سالم حدود 20 تا 50 میلیگرم وجود دارد که دو سوم آن در غده تیروئید و در جلوی گردن، قراردارد.

وی افزود: ید موجب شادابی و سرزنده بودن تناسب اندام ، رشد و نمو و روئیدن مو ، سلامت ناخن ، پوست و دندان مؤثر است و به سوزاندن چربی‎ها برای لاغر شدن ، کمک می‎کند.

وی تاکید کرد:کمبود ید باعث بیماری گواتر، کم‎هوشی و کوتاهی قد می شود و از طرفی مصرف زیاد کلم خام موجب عدم جذب ید به اندازه نیاز بدن را در پی دارد.

دقیقی تصریح کرد: ید فشارهای عصبی را کاهش می‎دهد و همچنین برای ساخت کلسترول خون کمک بسیار خوبی است و ضمن جلوگیری از رسوب کلسترول درعروق ، چربی‎های ناخواسته و اضافی بدن را می‎سوزاند.

وی افزود: افرادی که مبتلا به نرمی استخوان ، بیماری‎های پوستی و سل هستند ، ید نقش ارزنده‎ای در بر طرف کردن این بیماری ها دارد وباتوجه به اینکه ید به عنوان تنظیم کننده دستگاه قلبی و عروقی و تولید مثل می باشد ، این اعمال برعهده هورمون تیروئید است که در برخی مواقع از ارگان‎های دیگر نیز کمک دریافت می‎کند.

دقیقی توصیه کرد: کمبود ید امکان افزایش سرطان غده تیروئید در افراد را موجب می شود و کسانی که گواتر (برآمدگی غیر طبیعی جلوی گلو) دارند از خوردن شلغم ، برگ و تخم کلم ، خردل و از گیاهان تیره شب‎ بو خود داری کنند.

کارشناس مسوول تغذیه بهداشت شهرستان ری راههای جبران کمبود ید و مواد غذایی که در آن‎ها ید موجود می‎باشد را شامل: سبزی‎ها که در خاک غنی از ید روئیده باشند، پیاز، تمامی غذاهای دریایی، استنشاق هوای دریا و یا نوشیدن روزانه یک قاشق چایخوری آب دریا ، عنوان داشت.

دقیقی ، تربچه، سیب‎زمینی، مارچوبه، هویج، گوجه‎فرنگی، اسفناج، نخود، قارچ، کاهو، موز، توت‎فرنگی، زرده تخم‎مرغ، شیر، پنیر، روغن کبد ماهی، کنگر، تره‎ فرنگی، ترشک، تره، انگور و شاهی را سرشار از ید ، برشمرد.

وی افزود: به منظور پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید در شهرستان ری ، کمیته ید اخیرا با حضور معاون شبکه ، مسوولان واحدهای بهداشت خانواده، بهداشت مدارس، بهداشت محیط و حرفه ای، گسترش و آموزش بهداشت در شبکه بهداشت و درمان این شهرستان تشکیل شد.

وی گفت: در این جلسه گزارشی از برنامه ها ، آمار کلاس های برگزار شده در این خصوص، مقایسه نتایج ید سنجی در سطح شهرستان و تحقیقات انجام شده از سوی کارشناس مسوول واحد بهبود تغذیه شبکه مطرح شد.

دقیقی اطلاع رسانی به مردم و آگاه کردن آنان در موفقیت چنین برنامه هایی بسیار مهم و موثر خواند و بهترین شیوه را برگزاری کلاس های آموزشی برای اقشار مختلف و آموزش چهره به چهره در واحدهای بهداشتی عنوان کرد.

کارشناس مسوول بهداشت و تغذیه شبکه بهداشت ری اظهارداشت: به منظور توسعه فعالیت های اجتماعی پیشنهاد شد با توسعه همکاری های بین بخشی ، کلاس های آموزشی در خانه های سلامت، مدارس و سایر ادارات برپا و از طرفی نظارت بهداشت محیط و ید سنجی در روستاها و مشاغلی چون نانوایی ها ، افزایش یابد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.